Lanserer ny merkevare

Toppfotball Kvinner er stolt av å starte året med å lansere ny merkevare og visuell identitet for Toppserien.

Annonse:

Toppfotball Kvinner er stolt av å starte året med å lansere ny merkevare og visuell identitet for Toppserien. Markedssjef og forretningsutvikler i Toppfotball Kvinner, Sissel Gynnild Hartley, har ledet arbeidet.  

– Kvinnefotballen er i rivende utvikling, og denne reisen skal vi henge med på her i Norge. Dette innebærer at vi må tenke nytt og utfordre, både sportslig og kommersielt. Et av grepene vi har gjort er å se på egen merkevare. Her ønsket vi et mer feminint, moderne og fremtidsrettet uttrykk. Vi har endret logoen fra en løve til en løvinne, som ser framover og vi har utviklet en ny, ung og frisk fargepalett. 

Screenshot-2023-01-27-at-08.37.27.png

Prosessen med merkevareendring startet allerede tidlig i 2022 og en rekke interessenter har vært involvert i arbeidet:  

– Vi har jobbet med merkevareendringen gjennom hele 2022-sesongen, og har blant annet involvert våre klubber, spillere, samarbeidspartnere og NFF i prosessen. I tillegg har vi snakket med medlemmer av vårt Junior Fan Panel. Dette består av jenter i alderen 14-18 som ønsker å påvirke arbeidet vi gjør i Toppserien. Vi er også stolte av å ha mottatt støtte fra UEFA Grow, som har bistått med både kompetanse og økonomiske midler. Sammen med alle disse interessentene har vi hatt en god prosess, og vi er svært fornøyde med resultatet», forteller Gynnild Hartley.   

Manuel Reuss, National Associations Strategic Development Specialist hos UEFA, mener arbeidet er strategisk viktig for ligaen:  

– UEFA Grow-teamet er glade for å kunne støtte merkevareendringen av Toppserien. Den nye identiteten moderniserer Toppserien, tilbyr større differensiering og appellerer mer til ligaens målgruppe. Dette bør hjelpe ligaen med å nå de ambisiøse målene som er satt, og samtidig tiltrekke flere kommersielle partnere. Vi er svært begeistret over resultatet og takker Toppfotball Kvinner for et svært godt samarbeid gjennom hele denne prosessen.  

I samarbeid med UEFA Grow gjennomførte Toppfotball Kvinner en anbudsrunde for å velge reklamebyrå til prosjektet. De valgte til slutt det Skotske byrået Frame, som har gjennomført flere lignende merkevareprosjekter med UEFA og en rekke europeiske fotballforbund og ligaer.


Annonse fra Eliteserien: