Lein trekker seg som trener i Rosenborg

Steinar Lein trekker seg som trener for Rosenborgs kvinnelag.

Annonse:

 

Steinar Lein slutter som trener i Rosenborg. Torsdag formiddag ga Lein beskjed til klubben at han trekker seg som trener for Rosenborgs kvinnelag.

- I fem år har jeg gitt alt jeg kan for RBK og jentene. Det har krevd enormt med krefter. Akkurat nå mangler jeg energien som jeg vet kreves for å dra dette videre, sier Lein til RBK.no.

Lein kom til klubben foran 2019-sesongen og tok laget til en 7. plass i sin første sesong. I 2020 gikk laget ubeseiret gjennom sesongen, men havnet likevel opp med sølvmedaljer etter målforskjell. Lein ble kåret til årets trener i Toppserien samme år.

- Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbe med dedikerte og lærevillige spillere. Med det har jeg også fått satt min fotballfilosofi ut i livet. Det er jeg takknemlig for.

- Med vår moderne spillestil har vi også oppnådd svært gode resultater, som toppet seg med NM-gull i 2023, sier Lein

Styreleder i Rosenborg, Cecilie Gotaas Johnsen, takker Lein for innsatsen gjennom de siste fem årene.

- Steinar har vært sentral i å bygge opp Rosenborg sitt kvinnelag til det det er i dag, og klubben er svært takknemlig for den jobben han har gjort. Nå skal vi jobbe hardt for å finne en god løsning for jentene slik at vi kan kjempe om titler også i 2024, sier Gotaas Johnsen.

Steinar Lein og klubbledelsen vil ikke gi ytterligere kommentarer utover dette.

Kaptein Mali Næss svarer for spillergruppa i denne saken og vil være tilgjengelig for intervju i forbindelse med fredagens trening på Koteng Arena.

Annonse fra Eliteserien: