Løven senket Lillestrøm!

Alle poengene ble igjen på Lerkendal og RBK rykket forbi Bodø/Glimt etter 3-1 mot Lillestrøm!

Det var duket for en virkelig klassiker og toppkamp på Lerkendal da Rosenborg tok i mot Lillestrøm. Før det 97. oppgjøret mellom lagene ble sparket i gang lå gjestene på andreplass, mens Rosenborg jaget to plasser og fire poeng bak.

Og det ble en eksplosiv åpning på kampen. Allerede etter seks minutter gikk Rosenborg opp i føringen da Holse banket til fra distanse og Casper Tengstedt styrte ballen i mål. Dansken sto i offside, men scoringen ble stående.

Bestemt Sæter

Noen få minutter senere var det derimot ingen tvil om målet. Carlo Holse røvet til seg ballen ute ved sidelinjen og la inn langs bakken. Fra 16 meter dunket Ole Sæter ballen hardt i nettaket og RBK ledet 2-0!

K P
2 Lillestrøm 23 44
3 Rosenborg 23 43
4 Bodø/Glimt 23 42
5 Vålerenga 23 39
Lillestrøm forsøkte å hente seg inn igjen og fikk tidvis lagt litt press på RBK, med noen hjørnespark og lange innkast som de ofte er farlige på. Men RBK gikk på med brystkassa først og ufarliggjorde det fysisk sterke LSK-laget som etter hvert ble nøytralisert og RBK tok over på nytt.

Rosenborg hadde gjort en solid første omgang, men like etter pause ble RBK straffet for en pasningsfelt og Thomas Lehne Olsen reduserte til 2-1.

Svarte umiddelbart

Men i stede for energi til Lillestrøm og press mot RBK svarte Rosenborg og Ole Sæter umiddelbart. Tegstedt hælsparket ballen til Tagseth som slo et svært presist innlegg inn til Ole Sæter som kom flygende gjennom feltet og stanget inn 3-1!

Men en sterk og lojal laginnsats hadde Rosenborg stort sett veldig god kontroll på Lillestrøm resten av kampen og styrte inn til en viktig og fortjent seier! Med alle poengene igjen på Lerkendal gikk også Rosenborg forbi Bodø/Glimt som spilte 1-1 mot Haugesund!