- Lysten til å vinne er ekstra stor

Even Hovland mener det ikke kommer til å stå på motivasjon når Rosenborg gjester erkerival Molde på søndag.

Annonse:

Rosenborg reiser til Molde, vel vitende om at erkerivalen har fått en luke på tabellen etter to poeng på fire serierunder. Situasjonen er ikke så rent ulik fjoråret da RBK havnet bak serieleder Molde etter mager poengfangst i serieinnledningen. Så kom Even Hovland inn og debuterte med 4-0-seier over moldenserne i runde 4. Det kickstartet sesongen for Rosenborg.

- Det var kanskje årets beste kamp for oss etter å ha vært i en ganske lik situasjon som i år. Forskjellen for meg er at jeg har vært med på kampene som leder opp mot Molde-kampen, i fjor var jeg i Sogndal frem til vi møtte Molde. Du går inn i kampen med en litt annen følelse, selvfølgelig. Lysten til å vinne blir bare ekstra stor når man føler man har noe å revansjere og har muligheten til å ta den første trepoengeren på en plass som Molde, sier Even Hovland.

- Tenker ikke på luken

Med tre poeng vil Rosenborg være fem poeng bak Molde med én kamp mindre spilt når en sjettedel av sesongen er spilt. Ved et eventuelt tap, vil avstanden være elleve poeng. 

- Vi tenker ikke på at det er en luke eller ikke. Det viktigste for oss er å få en seier. Det vil smake godt for både spillerne og supportere og det er ekstra viktig når vi møter Molde. Til syvende og sist handler det for oss om å komme inn på vinnersporet, få en seier og kan begynner å jobbe videre derfra, sier Hovland.

- Sesongen er langt fra over, selv om man havner litt bakpå. Vi må bare fortsette å jobbe og vise at vi virkelig vil dette. Skal vi ha noe i toppen å gjøre, må i vi i alle fall utfordre Molde på bortebane i helgen, mener 30-åringen.

- Må fokusere på det vi kan gjøre noe med

Rosenborg-trener Eirik Horneland gjorde noen justeringer på  formasjonen inn mot kampen mot Strømsgodset 2. påskedag. Hovland mener det har gjort at laget har tatt et steg i riktig retning.

- Vi har gått tilbake til noe som er mer kjent. Det sitter i ryggmargen på folk som har vært her i mange år. Flere her har omtrent spilt 4-3-3 i hele karrieren. Selvfølgelig skulle vi ønske at det hadde fungert tidligere. Nå må vi bare fokusere på det vi kan gjøre noe med, sier Hovland.

Midtstopperen gleder seg til å møte gamle kjente i Rosenes by, etter å ha spilt tre sesonger for Molde. 

- Det blir en tøff kamp. Vi har hverken vunnet eller spilt fantastisk fotball, men vi var bedre mot Strømsgodset og vet hva vi er gode for. Forhåpentligvis skal vi bite fra oss i Molde, sier han og oppsummerer:

- Vi går ut for å ta tre poeng og vi skal ha tre poeng. Vi vet at det betyr mye for klubben og supporterne å slå Molde, det samme har det for oss. Det gir en ekstra dimensjon at de leder serien og vi ligger et stykke bak. Det er alvor når vi møter opp der på søndag, sier Hovland.

Annonse fra Eliteserien: