Maalen blir ny trenerutvikler i Rosenborg

Svein Maalen er tilbake i Rosenborg ti år etter at han forlot klubben.

Annonse:

44-åringen var tidligere juniortrener og analyseansvarlig i Rosenborg, men ga seg i klubben i 2012. Etter en rundtur som har involvert Toppserien med Kattem og Eliteserien med Ranheim, er Maalen tilbake på Brakka fra nyttår.

- Det føles ut som om jeg kommer hjem. Jeg sluttet i Rosenborg fordi jeg ville ha en hovedtrenerjobb på et nivå som var det rette steget for meg. Jeg har alltid tenkt at jeg ville tilbake til klubben igjen, sier Maalen og utbroderer:

- Dette er en fotballjobb i den klubben som ligger nærmest hjertet mitt. Jeg føler meg som en rosenborger jeg også. Jeg har jobbet her og dette er klubben jeg har fulgt siden jeg var liten, som har inspirert meg til å ta et yrkesvalg og hvordan jeg ønsker å utføre yrket mitt, sier han.

Skal utvikle rosenborgere

Fra 1. januar neste år er han offisielt inne i sin nye RBK-rolle på en treårskontrakt med en oppgave om å støtte opp under trenerarbeidet i SalMar Akademiet, der han skal ha tett relasjon med leder for akademiet og sammen utvikle det fotballfaglige innholdet og metodikken som brukes for å utvikle fremtidige toppspillere.

- Jeg har veldig tro på den retningen man har tatt med akademiet de siste årene, fordi den handler om å dyrke verdiene og kulturen som klubben er tuftet på. Min oppgave er å bidra til at enda flere rosenborgere skal bli god nok til å spille på det øverste nivået og helst på Lerkendal. Rosenborg som klubb har et medansvar til å løfte trøndersk fotball og det brenner jeg for, sier Maalen.

NTB_caL0I5ujTCw.jpg
Svein Maalen som Ranheim-trener foran eliteseriekampen mot Rosenborg på Lerkendal i 2018 Foto: Ole Martin Wold / NTB

- Svein var den soleklare kandidaten vår og vi er veldig glad for å ha ham tilbake i klubben. Han har vært veldig tydelig ovenfor oss at han brenner for den trønderske fotballen og for Rosenborg. I lys av det og med den fotballfaglige tyngden hans, var vi aldri i tvil, sier Roar Vikvang, sportslig koordinator i Rosenborg.

Rett mann til rett tid

Maalen erstatter Geir Hansen, som etter halvannet år som assistenttrener i Rosenborg, har hatt oppgaver knyttet til trenerutvikling på akademiet det siste kalenderåret.

- Dette klaffet veldig bra for oss at Svein var tilgjengelig og han det er ikke lett å få tak i noen med hans kompetanse til rett tid. For oss er det kjempetiming at han kan hjelpe oss de neste tre årene, for vi har fått på plass mye og utviklet en spillmodell vi ønsker å videreføre i akademistaben vår og kanskje også enda mer rundt om i trøndersk fotball. Der blir Svein en viktig mann for oss, sier Christer Basma, midlertidig leder for SalMar-akademiet.

- Jeg føler timingen er god og har vært på en slags reise siden jeg hadde den forrige permanente fotballjobben. Siden har jeg jaktet hvilken retning jeg skal ta etter å ha jobbet ti år kontinuerlig på treningsfeltet. Denne muligheten føles veldig rett for meg og det er god timing for meg og klubben akkurat nå, sier Maalen.

Annonse fra Eliteserien: