Magiske minutter

2006: Dramatisk oppgjør på Lerkendal da RBK jaget seriegull og Tromsø kjempet om å unngå nedrykk.

Utsatt kamp

Torsdag 28. september 2006 avsluttet Rosenborg og Tromsø den 20. serierunden på Lerkendal. Kampen var blitt utsatt i ti dager på grunn av store sykdomsproblemer i TIL-leiren som gjorde at de kun hadde 12 mann tilgjengelige.

Nå var de fleste friske igjen, og på papiret virket det veldig lett å tippe utfallet av denne kampen. Rosenborg lå ett poeng bak serieleder Brann, og kriget igjen om Tippeliga-gullet – etter fiaskosesongen 2005. Tromsø lå på delt sisteplass og kjempet desperat for å unngå nedrykk.

Det var likevel et slagkraftig mannskap som tok turen sørover. Særlig farlig var kraftspissene Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst, som begge var i knallform. På benken satt også stopperkometen Tore Reginiussen, som fikk hoppe inn etter bare 30 minutter av kampen.

Rosenborg hadde på sin side dummet seg ut bare én uke tidligere på hjemmebane, da Sandefjord sensasjonelt vant 5–2 i semifinalen i cupen. I serien hadde laget imidlertid seks strake seire under trenervikar Knut Tørum.

Sterk startellever

RBK stilte med dette laget: Hirschfeldt – Strand, Basma, Koppinen, Dorsin – Sapara, Riseth, Tettey – Braaten, Iversen og Storflor.

Rosenborg tok kommandoen fra start og hadde tilsynelatende full kontroll i første omgang, før Ole Martin Årst i det 34. minutt får ballen på venstrekanten. Han slår inn, og Sigurd Rushfeldt får gå opp alene og heade inn 0–1 på det som var Tromsøs eneste målsjanse før pause.

NTB_OVP2_bR1qs0
 Sigurd Rushfeldt jubler etter å ha gitt gjestene ledelsen 1-0.

Overkjørsel

Etter halvtidshvilen tok Rosenborg fullstendig grepet på kampen. Per Ciljan Skjelbred kom inn for Alexander Tettey, og indreløperne kom virkelig med i spillet. Kantspillet som manglet før pause var på plass igjen – og da kom også uttellingen.

Halvtimen før slutt slår Daniel Braaten inn til Sapara like utenfor 16-meteren. Han prøver seg på en mellomting av et skudd og en pasning. Ballen går gjennom forsvaret detter pent ned på bakerste stolpe der Steffen Iversen enkelt styrer den inn til 1–1.

NTB_JKQBHSfp8Sg
Daniel Braaten sto for kveldens prestasjon da han sjonglerte ballen på pannebrasken fire ganger mens han fosset forbi Tromsø-forsvaret.

Desperat jakt på serieledelse

Tromø ble utrolig baktunge i forsøket på å forsvare det ene viktige poenget – og Rosenborg fortsatte kjøret – uten å få det forløsende seiersmålet.
Klokken passerte 90 minutter, men da fjerdedommeren viste hele seks minutters tilleggstid steg håpet på Lerkendal.

Fire og et halvt minutt på overtid plukker Marek Sapara opp en klarering. Han spiller vegg med Vidar Riseth, og sender i vei et langskudd fra 20 meter. Ballen er på vei opp i høyre kryss, men en strålende Sead Ramovic i TIL-buret er oppe med høyrehånden.

Etter en evighet oppe i luften lander ballen to meter fra målstreken. Der er toppscorer Steffen Iversen på plass og med magen setter han kontrollert inn 2–1-målet, og sitt 12. seriemål for sesongen.

NTB_HJJfmtszL44
Innbytter Ståle Stensaas klatrer på Vidar Riseth og Steffen Iversen etter seiersmålet fem minutter på overtid.

Rosenborg klatret forbi Brann på tabellen, mens Tromsø-spillerne raste mot dommer Tom Henning Øvrebø, som la til så mye som 10 minutter totalt i kampen.

TIL berget likevel plassen i Tippeligaen med tre seire på sine fem siste kamper. I stedet var det Molde som rykket ned etter bare ett poeng på sine siste fem.