Målløs og poengløs mot Asker

Rosenborg 2 tapte sin andre hjemmekamp på rad.

Asker vant fortjent 2-0 på SalMar-banen. To scoringer på hver sin side av pausen, gjorde jobben vanskelig for Rosenborg 2, som slet med å skape store sjanser på et kontringssterkt bortelag.

Rosenborg 2 startet kampen friskt, satt Asker under press, men maktet ikke å skape store målsjanser. Bortelaget spiste seg mer og mer inn i en jevnspilt kamp, men det var ikke før i slutten av omgangen at sjansene skulle komme. Asker utnyttet en misforståelse da dommeren blåste i gang et innkast som allerede var tatt og gikk rett i angrep. En god redning av Sander Tangvik, hindret Alfred Schriven fra god posisjon, men i Asker holdt trykket oppe. I neste fase ble ballen skutt opp i hånden på Joachim Knutsen Solem og dommeren så seg nødt til å blåse straffe.

Sander Tangvik fikk fingertuppene på straffesparket, men Fitim Kastrati kunne lettet se ballen i nettet. RBK-keeperen gjorde også en brukbar redning i sluttminuttene, slik at Asker kun ledet med ett mål til pause.

Men bortelaget skulle få sitt andre mål tolv minutter etter hvilen. Asker vant ballen i gunstig posisjon mot et angripene hjemmelag og satt i gang en mønsterkontring. Julius Friberg Skaug fikk æren av å avslutte angrepet da han bredsidet ballen i mål bak en sjanseløs Tangvik. Samme mann kom ytterst nære en ny scoring da en oppofrende Kristoffer Kroglund Haugen reddet ballen på streken.

Franklin Daddys Boy Nyenetue skapte to muligheter da han først brassesparket et forsøk over mål, før han var millimetere fra å få skotuppen først på ballen etter et innlegg fra Filip Brattbakk. Sistnevnte kom nærmest for hjemmelaget da han avsluttet i stolpen, mens stolpen på den andre siden var i veien da Cornelius Bencsik fikk muligheten med hodet på en ny Asker-kontring i sluttminuttene.

Dermed endte det 0-2.

Neste seriekamp er hjemme mot Sotra, mandag 10. august klokken 15.30.

Rosenborg 2 - Asker (0-1) 0-2