Målløst i sør

Dino Islamovic kom nærmest for Rosenborg, men det ble 0-0 mot Start i Kristiansand.

RBK-spissens målsjanse ble den store snakkisen etter det målløse oppgjøret på Sør Arena. Islamovic trakk seg fri på bakre stolpe etter et innlegg fra Pål-André Helland og fikk fluktet ballen mot mål, samtidig som det så ut som han ble hindret av Start-keeper Jonas Deumeland. Ballen ble reddet på streken mens en liggende Islamovic prøvde å hive seg frem med hodet. Dessverre strakk han seg forgjeves og klarte ikke å omsette Rosenborgs største mulighet.

Dermed ble det 0-0 på Sørlandet.

Få sjanser

Det var en sjansefattig 1. omgang der Rosenborg slet mot en lavtliggende og kontringsorientert Start-lag. Dino Islamovic kom til bortelagets første avslutning etter en flott vending like utenfor 16-meteren, men dessverre skled skuddet av foten og endte langt utenfor Start-målet.

Midtveis i omgangen kom Rosenborgs farligste avslutning da Pål-André Helland skjøt et frispark fra 30 meter. Start-keeper Deumeland fikk fingertuppene på ballen og fikk akkurat fistet ballen til hjørnespark.

Start kom ikke til mer enn halvfarligheter - før de produserte omgangens største sjanse da Eirik Schulze fikk avsluttet etter en farlig retur av Julian Faye Lund. Like etter måtte RBK-keeperen igjen i aksjon etter flakkete skudd fra Eman Markovic. Faye måtte gi en farlig retur ut i feltet, men RBK ble ikke straffet. Dermed sto det 0-0 til pause.

Ropte på straffe

Kampbildet forble det samme i starten av 2. omgang og der var Rosenborg som kom til de to første farlighetene. Først fikk Kristoffer Zachariassen en brukbar skuddmulighet etter flott forarbeid av Emil Konradsen Ceïde. Dessverre ble Doff såpass presset i skuddøyeblikket at han ikke fikk dreis på avslutningen fra 12-13 meter.

Etter kvarteret ble Pål-André Helland mesterlig spilt fri av Edvard Tagseth. RBK-vingen hadde bare seg og en forsvarer mellom målet og lurte av oppasseren. Dessverre ble touchet såpass langt at Start-keeper Deumeland kom seg ut for å hindre at Helland fikk avsluttet. Helland slo tilbake til Zachariassen, som igjen ble presset hardt. Dermed rant de store muligheten ut i sanden.

Like etter ropte 250 personer med svart og gult hjerte på straffe da ballen ble slått opp i armen på Zachariassen fra svært kort hold. Dommeren valgte ikke å blåse på det som uansett var vanskelig å se om var innenfor eller utenfor 16-meteren.

Gigasjanser

13 minutter før slutt trodde nok de fleste at Rosenborg skulle ta ledelsen da Dino Islamovic fikk en kjempesjanse. Et nydelig innlegg fra Helland fant Islamovic på bakre stolpe. RBK-spissen fikk ikke avsluttet ordentlig, men fikk likevel fluktet ballen forbi en utrusende keeper. Start-keeper Deumeland så ut til å felle Islamovic som kom ut av balanse mens både han og ballen rullet mot mål. En Start-forsvarer fikk stoppet ballen på streken, men ballen ble liggende på to meter der en liggende Islamovic prøvde å kaste seg frem med hodet. Men han når akkurat ikke frem og Start-keeperen fikk plukket på streken.

Like etter kom hjemmelaget nære da Faye Lund måtte gi en farlig retur. Start-spiller Vegard Bergan var først på returen foran åpent mål, men Lundemo fikk reddet til corner.

Start - Rosenborg (0-0) 0-0