- Man trenger ikke lese for mye ut av laguttaket

Eirik Horneland skal bruke kampene mot Stjørdals-Blink og Ranheim til å få flest mulig spillere i gang.

Annonse:

Rosenborg vant 1-0 over Bodø/Glimt i den første kampen etter koronapausen. 19 RBK-spillere var i aksjon i løpet av 90 minutter, der tolv spillere spilte én omgang hver. Fordeling av spilletid kommer til å være et av fokusområdene også i de to siste testene før seriestart.

- Vi er veldig opptatt av å ha mange i gang, for kampene kommer tett som hagl fremover. Det er viktig å ha hele troppen i gang. Man trenger ikke lese for mye ut av laguttaket i morgen eller på tirsdag. Det er en del spillere som er ute mot Blink, sier Horneland.

Tre mann ute - én usikker

Anders Ågnes Konradsen, André Hansen og Pål-André Helland er definitivt uaktuelle mot Stjørdals-Blink. Konradsen og Hansen skal prioritere trening, mens torsdagens kamp kommer litt for tidlig for Helland, som ikke er kampklar etter en liten skade. 

- I tillegg fikk Tore seg en liten trøkk på trening, som vi få finne ut av. På den positive siden er Vegar (Eggen Hedenstad journ.anm.) klar og vil få verdifulle minutter, sier Horneland.

Forventer soliditet og sjanseskaping

Rosenborg møtte nettopp Stjørdals-Blink i årets første treningskamp, helt i starten av februar. Da vant Hornelands menn 2-1 etter scoringer av Pål-André Helland og Dino Islamovic. Siden har det gått fire måneder, inkludert koronapausen, før "sesongoppkjøring nummer to" startet med Kristoffer Zachariassens matchvinnerscoring mot Bodø/Glimt sist lørdag.

- Vi ligger mye lenger fremme nå enn vi gjorde sist mot Blink, både individuelt og kollektivt. Jeg forventer at vi er solide og sjanseskapende, at vi fortsetter å jobbe med spillestil og spillemønster, sier Horneland.

- Hva tar vi med oss fra Glimt-kampen som du ønsker å se igjen mot Blink?

- Jeg synes vi var solide. Vi slapp til lite eller ingenting før det var ti minutter igjen. Vi skapte flere gode sjanser, spesielt før pause. Vi ønsker å skape enda flere sjanser enn vi klarte sist, sier Horneland.

Stjørdals-Blink - Rosenborg spilles torsdag 4. juni klokken 18. På grunn av strenge smitteverntiltakt, er kampen stengt for presse og publikum. Du kan se kampen via adressa.no eller bladet.no.

Annonse fra Eliteserien: