- Mangler selvtillit på dette nivået

Eirik Horneland var naturlig nok en skuffet mann etter 0-2-tap mot Sporting på Lerkendal.

Annonse:

Sebastian Coates og Bruno Fernandes straffet Rosenborgs feil hardt før pause og sørget for 2-0 til bortelaget på Lerkendal. Dermed er Rosenborg ute av Europa League når to kamper gjenstår av gruppespillet.

- Prestasjonmessig har vi ikke i nærheten. Våre prestasjoner i fire kamper viser at vi kun var på nivå i Lisboa. Da fortjener vi ikke å gå videre i Europa, sa Eirik Horneland på UEFAs obligatoriske pressekonferanse etter tomålstapet torsdag kveld.

En skuffet RBK-trener møtte pressen 20 minutter etter kampslutt på Lerkendal. 

- Det er frustrerende (å tape kampen). Vi klarer ikke å gjenskape prestasjonen fra forrige kamp mot Sporting. Da kjenner man på en enorm frustrasjon når man ikke klarer å levere en bedre prestasjon enn det vi klarte her hjemme. Vi tror ikke helt på det når vi får mulighetene og evner ikke å utnytte mulighetene vi får. Vi mangler selvtillit på dette nivået, sa Horneland fra podiet.

Alexander Søderlund kom nærmest for Rosenborg i 1. omgang på et frispark som Sporting-keeper Ribeiro ga en retur som Even Hovland satt over fra svært skrå vinkel, men det var Sporting som scoret på sine sjanser. Etter pause løftet hjemmelaget seg og skapte flere farligheter. Nærmest kom Marius Lundemo da han satt ballen i stolpen, før Sporting-keeperen stoppet Gjermund Åsen på mesterlig vis på returen.

- Vi evnet ikke å være med på takten i starten og ser ikke ut som vi har tro på at vi kan konkurrere med dem. Så slipper vi inn to mål og har ingenting å tape. I 2. omgang ser vi bedre ut og skaper noe, men det er veldig skuffende det vi leverer spesielt før pause, oppsummerte Horneland.

Annonse fra Eliteserien: