Marcussen avgjorde mot Lyn

Den danske innbytteren scoret kampens eneste mål da Rosenborg gikk til topps på tabellen med full pott etter to spilte kamper.

Rosenborg så ut til å få en drømmestart på kampen når Andreassen la inn til Nautnes som setter ballen i mål allerede i det andre spilleminuttet, men målet blir annullert for offside. De neste minuttene bølger kampen frem og tilbake og lagene bytter på å ha ballen. Ballen er innom begge lags sekstenmeter, men verken Lyn eller Rosenborg kommer til noen store sjanser. Etter hvert tar Rosenborg kontroll over ballen og styrer spillet på Lyn sin banehalvdel resten av den første omgangen.

I det 8. spilleminuttet får Rosenborg en ny sjanse. Nilsen slår innlegget på hodet til Hørte som forsøker å styre ballen i lengste hjørne, men ballen går en meter til side for mål.

Berre og Næss har flere gode kombinasjoner på høyrekanten og sammen med farten til Berre, skaper de utfordringer for forsvarsrekken til Lyn. Ved flere anledninger bruker Berre farten sin for å komme seg forbi forsvaret og får lagt inn foran mål, uten at det resulterer i noe mer.

Kampen er preget av mange cornere til Rosenborg. Hørte viser seg nok en gang frem som sjefen i feltet når laget har hjørnespark, men klarer ikke å sette ballen i mål i første omgang mot Lyn.

Etter 35 spilte minutter får Lyn tak i ballen og stormer mot Rosenborgs mål. Nilsen takler Lyn sin spiller noen meter inn på Rosenborgs banehalvdel. Det ender med frispark til Lyn og kampens første gule kort til Rosenborgs nummer 22.

Stillingen er 0-0 til pause.

Nautnes starter andre omgang med å fyre av et skudd etter 30 sekunder som keeper redder. Lyn er mer på etter pause og spiller seg mer og mer inn i kampen. Ved flere anledninger er de over på Rosenborg sin halvdel, men Rosenborg ligger kompakt i forsvar og får klarert Lyn sine sjanser.

I det 59. minutt foretar Rosenborg et dobbelbytte hvor Dorsin og Marcussen erstatter Holum og Nilsen. Det tar ikke mange minuttene før Dorsin kommer til sin første avslutning. Andreassen trer ballen i bakrom til Frøya som bruker farten sin til å komme forbi motstanderen og får avsluttet rett på keeper som redder ut til corner. Dahl legger corneren på bakre stolpe hvor Hørte er på plass og stanger ballen i mål med hodet. Dommeren dømmer frispark til Lyns keeper og nok en annullert scoring i dagens oppgjør.

Ikke mange minuttene senere er den danske innbytteren på rett plass til rett tid. Dahl er på vei tilbake etter corner og legger inn fra høyrekanten. Nautnes stusser ballen videre i stolpen før Marcussen banker returen i nettet. Rosenborg i ledelsen 1-0.

Lyn førsøker å flytte laget oppover i banen og kommer til en avslutning i sluttminuttene, men feier ballen langt over mål. Rosenborg ligger kompakt de siste minuttene og sikrer 1-0 seieren over Lyn på Kringsjå kunstgress.