Matchvinner i første kamp fra start

Frøya Dorsin ble matchvinner i sin første toppseriekamp fra start.

Med tre endringer i startoppstillingen siden forrige kamp og Frøya Dorsin inn på topp fra start for første gang i en toppseriekamp var det duket for et spennende oppgjør mellom Rosenborg og Stabæk på Koteng Arena.

Stabæk er tidlig ute og skaffer seg flere hjørnespark allerede minutter ut i første omgang, men det er Rosenborg og Rogde som kommer til kampens første skuddmulighet. Rosenborg spiller seg fint opp langs venstresiden og Dahl forsøker å legge inn i boksen. Stabæk får klarert, men Rosenborg plukker opp ballen igjen. Andreassen forsøker et nytt innlegg før Rogde fyrer av et skudd. Ballen går over målet til keeper Skoglund. Rosenborg er frempå og like etter får Sørum ballen utenfor 16-meteren og får avsluttet, men også denne gangen går ballen over mål.

Etter halvtimen spilt får Stabæk frispark på midtbanen. Stabæk setter raskt i gang og spiller ballen opp på Omarsdottir som får vendt opp og avsluttet på mål. Rosenborgs keeper Rulyte varter opp med en god redning.

Stabæk presser høyt og overtar styringen i kampen. De kommer nok en gang til en stor mulighet når de gjenvinner ballen midt på Rosenborgs banehalvdel og spiller et fint gjennomspill opp på kaptein Bjånesøy. Skuddet går utenfor.  Minutter senere er de frempå igjen og etter et fint soloraid av Isaksen får Bjånesøy avsluttet like utenfor mål.

Stillingen er 0-0 til pause.

Seks minutter ut i andre omgang kommer Rosenborg til sin største sjanse. Hørte spiller opp på Næss som har trekt seg høgt opp i banen og hun legger ballen perfekt på hodet til Dorsin som stanger ballen i mål. Det blir avblåst for offside og målet annulert. Stillingen er fortsatt 0-0 på Koteng Arena.

Rosenborg har tatt kontroll over spillet i starten av den andre omgangen og Dorsin får avsluttet på nytt, men Skoglund er nede og får reddet ballen ut til corner. I det 63. minuttet er Andreassen veldig nærme med å sette i kampens første scoring. Hun mottar ballen inne i feltet og drar seg forbi en spiller før hun avslutter nede i høyre hjørne. Keeper med god redning.

Like før det er spilt 65 minutter gjør Rosenborg et dobbelbytte og Sørum og Marcussen blir erstattet av Linberg og Nilsen. Nilsen bruker ikke lang tid før hun fyrer av to skudd som går like over mål.

Begge lag kjemper på og kommer til store sjanser. Stabæk får avsluttet like utenfor Rosenborgs 16-meter, men Rulyte i full strekk redder den med fingertuppene.

Syv minutter før full tid sitter den for Dorsin. Nautnes tar med seg Dahl på venstresiden som legger inn foran mål og der er Dorsin og prikker ballen i mål. Frøya Brennskag-Dorsin blir matchvinner med sin første toppseriescoring i sin første toppseriekamp fra start.

Rosenborg vinner kampen mot Stabæk 1-0 og står med 9 poeng og null innslupne mål etter 3 kamper.

Rosenborg–Stabæk (0–0) 1–0