- Mener fortsatt vi er det beste laget

Pål-André Helland mener kvaliteten i laget gjør at Rosenborg bør slå tilbake etter svak poengfangst i de to første serierundene.

Annonse:

I fjorårets bronsesesong kom Rosenborg skjevt ut av startblokkene og stod med samme poengsum som nå etter to runder. Ett poeng var også poengfangsten etter to runder i 2018. Da endte det med gull til slutt. Pål-André Helland lar seg ikke stresse foreløpig og mener nøkkelen til laget er nettopp dét: å ikke la seg stresse på banen.

- Jeg er hellig overbevist om at vi har det beste laget, det mener jeg fortsatt. Det handler om å roe seg ned, slappe av og ikke være så engstelig. Vi må ha enda mer ro i måten vi skal komme oss fremover på, vi trenger ikke å score tre-fire sekunder etter å ha vunnet ballen. Det handler om å holde ballen sentralt og få spilt der, det har vi mer enn nok ferdigheter til. Jeg tror det skal bli bra, sier Helland.

Kantspilleren er tilbake etter å ha blitt holdt igjen av det medisinske teamet mot Molde på grunn av en støl legg. Da kunne han registrere at Rosenborg ikke klarte å score i andre kamp på rad. Samme helg vant torsdagens motstander, Bodø/Glimt, 6-1 mot Haugesund og har totalt ti mål så langt. Hvis fotball hadde vært matematikk, ville dette kanskje tilsi en svært tøff oppgave på Lerkendal.

- Det spørs hva slags matematikk du bruker. Vi har slått Bodø/Glimt tre ganger på et halvt år. Jeg velger å støtte meg på den, smiler Helland.

Rosenborg vant 3-2 i tilsvarende serieoppgjør i fjor høst, vant 3-1 i treningskamp rett før koronapausen og vant 1-0 i slutten av mai da lagene testet seg i første kamp etter pausen.


Rosenborg - Bodø/Glimt spilles torsdag klokken 20.30. Kampen ser du på TVNorge og DPlay.

Annonse fra Eliteserien: