Minneord om Sverre Fornes

Med vemod mottok vi meldingen om at vår keeperkjempe Sverre Fornes er gått bort.

Annonse:

Det var med vemod vi mottok meldingen om at vår keeperkjempe gjennom hele 18 sesonger, Sverre Fornes var gått bort. Etter et kort tids sykeleie døde han 16.september, 89 år gammel. Med hans bortgang har Rosenborg Ballklub mistet et profilert medlem og en meget sentral spiller fra klubbens første gullalder. Sammen med Olav Wang var han veteranen fremfor noen på det unge RBK-laget som i 1960 sensasjonelt tok hjem klubbens første mesterskap. Som så mange av spillerne fra gjennombruddsåret 1960 vokste også Sverre opp i området rundt Rosenborgbanen og valget av klubb ga seg selv. Sverre var opprinnelig utespiller men ved en tilfeldighet måtte han stå i mål under en junior kamp i 1948. Det gjorde han så godt at han samme år, 16 år gammel, fikk sin debut på  A-laget. Og keeeperplassen skulle vise seg og bli  hans helt frem til han la fotballskoene på hylla i 1965. Da overlot han plassen til sin arvtager Tor Røste Fossen. Sverre kunne da notere seg for hele 296 offisielle kamper for RBK og 2 cupmesterskap, 1960 og 1964.  I mange år var Sverre en av landets desidert beste keepere og han fikk også med seg to B-landskamper for Norge. Sverre var en allsidig utøver og foruten fotballen som var hans hovedgren fikk han også med seg kamper for klubbens håndball og ishockey lag. For sin store innsats som spiller er han tildelt klubbens fotballmedalje og fortjenestemedalje.

Kjempen bak «Troillungan»
RBK, «Troillungan» og Sverre Fornes. Synonyme begreper siden høsten 1960. Mer enn noen annen knyttes Sverre Fornes til «troillungan». Det hele startet før den første cupfinalen mot Odd da to trønderske fotballentusiaster, Brage-mannen Ulf Øverli og Ørn-dommeren Oddvar Halvorsen oppsøkte Galligani på Nordre og kjøpte ei «trollkjerring».  Den skulle bringe hell og lykke til laget før den viktige kampen og beskjeden var klar: Den skal Sverre ha i buret sitt!. Der ble den hengende lenge og slik fikk klubben kallenavnet « Troillungan». 

En god venn og hedersmann har nå tatt sitt siste spark på ballen og vi er mange som i takknemlighet minnes Sverre som en flott representant for fotballsporten og klubben vår. 

Vi lyser fred over hans minne.
for Rosenborg Ballklub
Tor Kleveland 

Annonse fra Eliteserien: