Mønsterangrep sikret seieren

Samuel Adegbenro kom inn og satte fyr på Rosenborg. Nigerianeren var innblandet i alle scoringene til hjemmelaget - inkludert et mønsterangrep som punkterte kampen.

Først snurret han rundt med Glimt-forsvaret før han serverte Dino Islamovic på åpent mål, så satte han inn 2-0 på egen hånd. Etter Bodø/Glimts redusering, spilte Samuel Adegbenro en sterk birolle sammen med Anders Ågnes Konradsen og Birger Meling serverte Kristoffer Zachariassen til ettermiddagens flotteste scoring.

Det endte 3-1 til Rosenborg etter et målrikt åpningskvarter i 2. omgang.

Doff traff tverliggeren

Rosenborg skapte kampens første farlighet etter seks minutter etter et hjørnespark vunnet av det høye presset til Carlo Holse. Pål-André Hellands hjørnespark fant hodet til Dino Islamovic. Svensk-montenegrineren fikk god dreis på ballen, men dessverre gikk den midt i klypene på Glimt-keeper Nikita Haikin.

F9DB4648-8FDA-44C6-91E8-2C3349876733
Marius Lode redder på strek etter Kristoffer Zachariassens lobbforsøk.

Etter 18 minutter kom Kristoffer Zachariassen utrolig nær etter en flott bakromspasning fra Anders Trondsen. Førstnevnte løftet ballen over en utrusende keeper, men Marius Lode fikk ryddet unna like foran streken. Minuttet senere fikk samme Rosenborg-spiller en stor mulighet etter flott forarbeid av Dino Islamovic. RBK-spissen løp seg fri på venstresiden og la ballen skrått foran mål. På straffemerket stod Zachariassen og bredsidet ballen i tverrliggeren. Pål-André Helland var nær ved å få ordentlig treff på returen, men fikk kun hårlokkene på ballen.

Fjerde gode mulighet

Etter 25 minutter gjorde Zachariassen hat trick i gode muligheter da han kom først på Hellands frispark. Midtbanespilleren fikk foten på ballen i en trengt posisjon og bredsidet ballen over mål fra første stolpe.

Bodø/Glimt hadde mye av banespillet i 1. omgang, men slet med å komme til sjanser. Det var før Julian Faye Lund måtte varte opp med en strålende redning på Ulrik Saltnes' avslutning fra kort hold etter 35 minutter. Samme Faye Lund stod for en god redning like etter da Patrick Berg fyrte fra cirka 25 meter. Dermed stod det 0-0 til pause.

Målfest første ti minutter

Det skulle ta kun 130 sekunder av 2. omgang før Rosenborg tok ledelsen. Innbytter Samuel Adegbenro dro enkelt av backen sin før han smatt forbi to andre Glimt-forsvarere. Ballen så ut til å trille inn til keeper Haikin, men Adegbenro fikk kranglet ballen videre til Dino Islamovic. RBK-spissen fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0.

Minutter senere var Adegbenro i fokus igjen da han var på rett plass til et tid etter en dødball. Nigerianeren stod helt alene på 16 meter og plukket opp nedfallsfrukten, før han hamret inn 2-0 nede i keeperens høyre hjørne.

I kampens 55. minutt reduserte Bodø/Glimt da Patrick Berg fikk stå helt alene på bakre stolpe etter en stuss på et hjørnespark.

Fantastisk scoring

Fire minutter etter redusering, skulle Rosenborg på ny gå opp i en tomålsledelse. Birger Meling, Samuel Adegbenro og Anders Ågnes Konradsen kombinerte vakkert på entouch på venstresiden, før sistnevnte spilte Meling fri på venstresiden. RBK-backen slo ballen diagonalt inn mot straffemerket, der Kristoffer Zachariassen hadde løpt seg fri. Doff avsluttet mønsterangrepet med en kontrollert avslutning i nettet.

Etter dette roet kampen seg i form av mål og sjanser. Glimt Ulrik Saltnes kom nærmest med et skudd i stolpen like før slutt. Dermed endte det 3-1 til Rosenborg.

06A19054-0901-4074-8B01-29AD294AB21A
Kristoffer Zachariassen kom til flere store sjanser. Til slutt satt den endelig i nettet.

Rosenborg - Bodø/Glimt 3-1 (0-0)