Monsterscoring fra Sæter da RBK vant serieåpningen

Ole "Løven" Sæter klinket til med en rakett fra 30 meter og Frederiksen doblet på overtid! Rosenborg tar med seg tre poeng ut fra startblokkene i Eliteserien 2024.

Endelig var Eliteserien i gang igjen og Rosenborg tok i mot Sandefjord i Alfred Johanssons første offisielle kamp som trener for Rosenborg. Den svenske hovedtreneren kunne stille med en slagkraftig tropp, men det var fortsatt for tidlig for Ole Sæter å starte, og derfor måtte Sverre Nypan fortsette vikariatet som midtspiss. Begge to skulle til slutt bli avgjørende for Rosenborg.

Det ble litt stillingskrig og få målsjanser før pause, men RBK viste tidsvis gode tendenser, spesielt langs høyresiden hvor Rosenborg kom til flere gode innleggsmuligheter. Fortsatt gjensto det noe på presisjon på innlegg og løp for at det virkelig skulle bli farlig. Nærmest kom Sverre Nypan som headet like utenfor stanga fra god posisjon. Dermed målløst etter første omgang.

Banket RBK i føringen fra 30 meter

Rosenborg tok mer og mer over utover i andre omgang, men fikk den siste brikken på plass da Ole Sæter entret banen etter 61 minutter og Nypan samtidig kunne innta sin vanlige midtbanerolle. Den kraftfulle spissen, sammen med et aggressivt RBK lag ble mye å håndtere for gjestene, og det skulle skulle kun ta fire minutter før det ga resultat på en måte som måtte ha varmet Alfred Johansson på et vårfriskt Lerkendal.

For da en Sandefjord-spiller brukte én berøring for mye ute ved krittet stupte Jesper Reitan-Sunde inn og presset kraftig. Henriksen fulgte på like bak og fikk pirket ballen til Nypan som fant Ole Sæter. En viktig ball var sikret inne på Sandefjord halvdel og Sæter lot seg ikke be to ganger. Fra 30 meter banket han til, over keeper og i nettet! En kandidat til årets mål og RBK var i føringen!

Frederiksen fjernet all tvil

RBK hadde stort sett bra kontroll bakover i andre omgang, selv da Sandefjord sendte mange mann i angrep på overtid. Og fem minutter inn i tillagt tid kontret RBK. Emil Frederiksen ble spilt helt alene inn på Sandefjords banehalvdel og rundet keeper før han kontrollert trillet ballen i mål. Rosenborg vant 2-0 og starter Eliteserien med tre poeng!

ALLTID FRAMOVER: Alfred Johanssen med tre poeng i sin første kamp.

Rosenborg - Sandefjord (0-0) 2-0