429905285_952288753114558_4343501313969303946_n

Nelson-perle mot Molde

Rosenborg og Molde spilte uavgjort en knapp måned før seriestart.

Annonse:

Med en liten måned igjen til seriestart dro Rosenborg til Molde og Aker Stadion for treningskamp mot rivalene fra Romsdalen. Molde har allerede spilt to offisielle kamper i år, men Rosenborg skulle likevel ha god kontroll på vertene fra start.

RBK hadde brukt ukene fra kampen mot Vålerenga godt og viste med en gang en god defensiv struktur, som spillerne var lojale mot. Dette førte til at Molde gang på gang gikk seg fast. Med litt mer presisjon kunne Rosenborgs påfølgende kontringer bli farlige. 

I andre omgang ønsket RBK å vise mer offensivt og fikk umiddelbart fart på sakene. Vikarmidtspiss Sverre Nypan kom dypere ned i banen og fikk brukt mer av ferdighetene med ballen i beina, og med det kunne han samspille mer med blant andre Jayden Nelson som ble mye å hanskes med for Molde-forsvaret. 

Nypan kom med to advarsler etter tre og seks minutter. Først fintet han frekt bort en spiller og banket til fra spiss vinkel, men ballen gikk akkurat over tverrliggeren. Minutter senere ble han spilt gjennom sentralt, men skuddet ble blokkert!

Til slutt var det Jayden Nelson som skulle sette den fortjente scoringa, og det på vakkert vis. På spissen av 16-meteren dro han seg inn og la ballen til rette før han vakkert skrudde den via tverrliggeren ved bakerste kryss og i mål! En flott perle av canadieren og Rosenborg var i føringen!

Rosenborg klarte ikke helt å holde oppe trykket utover i omgangen og Molde kom med mer og mer. Etter litt press fra vertene låg det en utligning i lufta, og den kom etter at Niklas Ødegård løp seg fri på bakre og satte ballen i mål fra kloss hold. 

Like før full tid skulle begge lag få sjansen til å avgjøre. Først kom Molde til en farlig dobbelsjanse med skudd fra tolv og åtte meter, men Sander Tangvik hadde stengt butikken og reddet begge!

Minuttet senere, i den andre enden av banen, kom Jayden Nelson på et flott løp på første stolpe på et innlegg fra høyre og fikk avsluttet fra seks meter! Uheldigvis gikk forsøket rett i en Molde-spiller. Dermed endte treningskampen 1-1.

Kampfakta:

Molde - Rosenborg (0-0) 1-1
Treningskamp, Aker Stadion
2.mars 2024 kl. 16:30

Rosenborg (4-3-3):

Sander Tangvik

Erlend Dahl Reitan
Håkon Singsdal Volden (Ceide 46')
Tomas Nemcik
Ulrik Yttergård Jenssen

Santeri Väänänen (Tagseth 46')
Ole Selnæs
Markus Henriksen

Jesper Reitan-Sunde
Sverre Nypan
Jayden Nelson

Annonse fra Eliteserien: