Nemcik klar for Rosenborg

Rosenborg og Zilina er enige om en låneavtale med kjøpsopsjon for Tomas Nemcik.

Annonse:

Rosenborg og den slovakiske klubben Zilina er enige om en låneavtale med en kjøpsopsjon på midtstopperen Tomas Nemcik. 22-åringen ankom Trondheim tirsdag kveld og skrev under på en avtale med klubben onsdag. 

– Det er muligens den største klubben i Skandinavia og den mest suksessfulle. Jeg hadde flere tilbud på bordet, men da agentene mine fortalte om denne muligheten, bestemte jeg meg raskt. Jeg er veldig glad for å komme til Rosenborg, sier Nemcik.

– Når en såpass stor klubb viser interesse for meg blir jeg stolt. Da jeg først hørte om interessen via agenten min, kjente jeg på at det var veldig interessant for meg. Jeg er veldig glad for å være her, fortsetter han.

Slovaken står med flust av aldersbestemte landskamper i hjemlandet, inkludert 14 landskamper på U21-nivå. Midtstopperen går i fotsporene til tidligere Zilina-spillere som Milan Skriniar (nå Paris SG) og Jakub Kiwior (nå Arsenal), og håper å videreføre hjembyens stolte stopper-arv.

– Jeg er en stopper som liker å ha ballen i beina, er god med begge føtter. Jeg er god til å lese spillet på banen og det er vel noen av de tingene jeg vil fremheve, sier Nemcik.

Rosenborgs nysignering er den tredje slovaken som har vært i klubben, etter Marek Sapara og Tomas Malec. Sapara er en gammel venn av Nemciks far og har dermed allerede vært i kontakt med Rosenborgs nyeste slovak.

– Vi har hatt noen telefonsamtaler og han har fortalt meg om hvor stor klubben er og hvor mange som bryr seg om klubben. Han tror måten laget på kan passe meg godt. Han har fortalt at jeg kan ringe ham når som helst om jeg trenger råd, sier Nemcik.

Rosenborgs nyeste signering får drakt nummer 21 og skal i første omgang representere klubben ut 2024-sesongen.

Annonse fra Eliteserien: