Ny Dino-scoring i RBKs tredje strake seier

Dino Islamovic er i gryende form før seriestart. Mot Tromsø sørget han for ny RBK-seier med sin tredje scoring på tre kamper.

For første gang i år skulle Rosenborg møte eliteseriemotstand da Tromsø kom på besøk til Trondheim og Skoglunden på Lerkendal. Åge Hareide stilte en toppet startellever og fikk se et energisk RBK gå ut i høyt tempo. Den første sjansen kom Dino Islamovic til etter åtte minutter da han ble spilt alene gjennom, men fikk ikke plassert ballen forbi Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm.

Det ble en artig førsteomgang med to lag som presset høyt. Rosenborg håndterte det hakket bedre, noe som holdt på å ende i scoring etter en halvtime da RBK presset Tromsø til en feilpasning som Vebjørn Hoff plukket opp, hvorpå han løp alene gjennom og sendte avgårde et skudd. Men igjen komm Karlstrøm seirende ut av duellen.

Rosenborg hadde veldig god kontroll på Tromsø, men holdt selv på å sende gjestene i føringen. Et tilbakespill ble sendt mot RBK-målet og idet Hansen skulle sende ballen opp til Islamovic traff den en hump i ballen og spratt over keeperens fot. Ballen hadde fri bane mot RBKs mål, men Hansen la på sprang og fikk dunket den unna en halvmeter fra målstreken. Den rutinerte keeperen måtte koste på seg et smil av den småkomiske nestenulykken.

Den siste halvtimen tok Rosenborg mer over banespillet og etablerte seg inne på Tromsøs halvdel. Spesielt på høyresiden skapte Rosenborg trøbbel for Tromsø med aggressivt spill av Henriksen, Holse og Reitan. Med 20 minutter igjen fikk Rosenborg sin fortjente scoring. Islamovic fant Holse som la inn fra høyre. Ballen endte hos Zachariassen som sendte den mot mål. På veien traff ballen hånda til en Tromsø-spiller og dommeren pekte på krittmerket! Straffesparket ble trygt satt i mål av Dino Islamovic som kunne notere seg for sin tredje scoring på tre kamper så langt i år.

Tromsø kom til sin største og eneste selvproduserte sjanse tre minutter senere da Ebiye Moses fikk skutt fra 16 meter, men avslutningen var løs og Hansen hadde god kontroll. Dermed vant Rosenborg fortjent 1-0 mot Tromsø.

Rosenborg - Tromsø (0-0) 1-0