Ny målfest på bortebane

RBK fortsatte sin solide borteform i serien og vant igjen med tre mål på fremmed gress.

Rosenborg fikk en glimrende start på kampen med scoring etter knappe fem minutter. Pål André Helland la inn fra høyre, og Tromsø fikk ikke klarert ballen. Da var Samuel Adegbenro våkent frempå og sendte Rosenborg i føringen med et skudd fra kloss hold.

Tromsø måtte fremover og fikk en god kontringsmulighet etter halvspilt omgang hvor Gjermund Åsen ble spilt gjennom på venstresiden og klinket ballen i tverliggeren, ned i gresset og via stolpen før ballen ble klarert.

Det ble en omgang preget av mange dueller og få avslutninger på mål. Tromsø kjempet hardt for viktige poeng i nedrykkstriden, men etter pause handlet det mer og mer om Rosenborg.

Seks minutter etter hvilen skulle RBK doble ledelsen. Jacob Rasmussen startet det hele da han brøt en pasning og spilte ballen til Samuel. Anders Trondsen kom på en god overlap fra sin indreløperposisjon og ble spilt gjennom på siden. Innlegget var presist og foran mål kom Nicklas Bendtner seg foran sin forsvarsspiller og satte ballen kontant i mål med hodet.

Bare noen minutter senere skulle Pål André Helland sørge for at alle tre på topp kom på scoringslista, men han må også takke Anders Trondsen som med en flott stikkpasning sendte kantspilleren alene gjennom med keeper. Helland var som vanlig iskald og trillet ballen forbi keeper og i mål.

Tromsø sendte mange spillere fremover på 0-3, og kom også til et par gode muligheter. Med det åpnet seg også gode overgangsmuligheter til Rosenborg, som flere ganger kunne endt i store sjanser. Men etter hvert ble det såpass klart hvor poengene ville ende at det hele døde ut og Rosenborg kontrollerte inn til en solid tremålsseier.

Det betyr at Rosenborg tar den andre 3-0-seieren på bortebane på rad, og har ikke sluppet inn mål på fremmed gress siden 2-1-seieren på Aker Stadion drøye to måneder tilbake i tid.

NB! Morten Ågnes Konradsen kom inn på slutten av kampen og fikk med det sin debut for Rosenborg!

Tromsø - Rosenborg (0-1) 0-3