Ny nedtur mot Vålerenga

Rosenborg klarte ikke å slå tilbake etter tapet mot Brann og gikk på ukas andre hjemmesmell.

Rosenborg skulle slå tilbake etter hjemmetapet mot Brann tidligere i uka og fikk en spillemessig god start på Lerkendal. RBK styrte det meste og spilte seg ofte frem til gode innleggsmuligheter - men det stoppet på kvaliteten på innlegg og løp i boks.

Etterhvert kom RBK mer ut av rytmen, slik det ofte har blitt så langt i sesongen, og ble knallhardt straffet av en feilpasning like før pause. Vålerenga overtok ballen og fikk til slutt lagt inn fra høyre. Foran mål kom Mohamed Ofkir på et løp og sendte Vålerenga foran på deres første skudd på mål.

RBK kom tilbake - i to minutter

Andre omgang fikk en fantastisk åpning da Morten Bjørlo skrudde et frispark vakkert over muren og i mål før det hadde gått to minutter. Men bare et par minutter senere svarte Vålerenga ved Seedy Jatta og Vålerenga var igjen i føringen.

Per Ciljan Skjelbred spilte sin kamp nummer 300 for Rosenborg! Debuten kom for nesten 19 år siden - 26.mai 2004 mot Levanger.

Rosenborg klarte aldri å reise seg etter den nye smellen og da André Hansen felte Jatta i 16-meteren ble veien til poeng for lang. For Henrik Bjørdal var sikker fra krittmerket og banket inn 1-3.

Resten av kampen ble uryddig og hadde lite struktur for et RBK som ble mer og mer desperate. Men Vålerenga hadde kontroll og RBKs andre hjemmetap på rad var til slutt et faktum. Vålerenga vant 3-1.

Rosenborg - Vålerenga (0-1) 1-3