Ny perlescoring da RBK vant mot HamKam

Ole Selnæs viste frem venstreslegga og banket ballen i krysset fra 25 meter da RBK tok tre nye poeng på hjemmebane.

Igjen tok Rosenborg kommandoen fra start på Lerkendal og etablerte et press på gjestene fra Hamar. Gjennom et energisk press-spill fikk HamKam sjeldent ro til å bygge opp et angrep, samtidig som RBK flere ganger skulle vinne ballen i gunstige posisjoner.

Men godt lagspill til tross, det var en herlig enkelmannsprestasjon som skulle sette fyr på Lerkendal. Kvarteret var spilt da Ole Selnæs såg sitt snitt 25 meter fra mål og dunket ballen knallhardt opp i krysset! En vanvittig scoring og navnebror Sæter har allerede fått konkurranse om årets mål.

Presset fortsatte etter scoringen og Sverre Nypan fikk en gigantisk mulighet på et innlegg fra Erlend Dahl Reitan, men headet over fra seks meter. Like før slutt var det Dahl Reitan selv som skulle få muligheten da Frederiksen spilte gjennom Ulrik Yttergård Jenssen som slo et back-til-back-innlegg som Reitan nesten nådde frem på like foran mål. Fortjent 1-0 til pause på Lerkendal.

Jevnere etter pause

Rosenborg lyktes ikke like godt med press-spillet i andre omgang og HamKam kom seg høyere opp i banen. Da holdt spenningen seg også kampen ut. Frederiksen og Nypan sto for omgangens største RBK-sjanse da dansken slo et utsøkt innlegg inn fra høyre, men Nypans forsøk gikk like utenfor fra god posisjon.

HamKams kaptein Norheim måtte forlate banen med sitt andre gule kort med ti minutter igjen, men det var gjestene som skulle avslutte best. Forsøkene fra Kongsro og Simenstad gikk heldigvis begge utenfor og dermed tok RBK sin andre hjemmeseier på rad.

Rosenborg - HamKam (1-0) 1-0