Nytt uavgjort-resultat, men fortsatt håp om Europa

Rosenborg gikk på et nytt poengtap på bortebane, men Søderlunds utligning mot Viking gjør at RBKs mulighet til e-cup neste år skal avgjøres i aller siste serierunde, mot naboklubb Ranheim.

Annonse:

Det var mye som sto på spill når Rosenborg og Viking møttes på et tilnærmet utsolgt på SR Bank Arena i Stavanger. Det var det 99. oppgjøret mellom klubbene og skulle bli et innholdsrikt oppgjør med en mengde store målsjanser.

Med seier i denne gangen, samt poengtap for Odd mot Tromsø ville Rosenborg ha tatt grep om muligheten for europa-cup-kvalifisering neste år. Til tross for at det ikke gikk som ønsket i noen av kampene er det fortsatt håp om den viktige tredjeplassen.

I Stavanger skapte tidligere Viking-spiller Samuel Adegbenro mye trøbbel på egenhånd i starten av kampen, men fant ikke medspillere foran mål da han kom til innlegg. 

Rosenborg styrte kampen det første kvarteret, men Viking var effektive da sjansen bød seg etter 14 minutter. Johnny Furdal fant en åpning fra 18 meter og sendte en markkryper i lengste hjørne. 

De store sjansene kom på løpende bånd. Etter 29 minutter kom både Akintola og Mike Jensen til skudd fra kloss hold etter et hjørnespark, men begge skuddene gikk rett i en motspiller! 

Men til slutt skulle den fortjente utligningen komme. 36 minutter var spilt da Trondsen fant Akintola sentralt. Akintola spilte en rask vegg med Samuel Adegbenro og kom alene med keeper. Der var han beslutsom og banket ballen opp i nettaket!

Men Viking skulle lede til pause. Benjamin Källman ble spilt rett gjennom RBK-forsvaret og satte inn 2-1 alene med Hansen. 

Rosenborg trykket på for utligningen etter pause, og det skulle ikke gå lang tid før det sto 2-2. Sju minutter var spilt da et nytt kombinasjonsspill sentralt første til scoring. Det var Mike Jensen som tok med seg ballen inn i banen og fant Samuel Adegbenro som flikket ballen til Søderlund på 16 meter. Spissen såg en åpning og la ballen under keeper og i mål. 

Resten av omgangen ble et trykk mot Viking-målet, men Stavanger-laget sto godt i mot og kom også på et par halvfarlige overganger. Flere mål ble det ikke og kampen endte uavgjort. 

Det betyr at mye kan avgjøres på Lerkendal i den siste serierunden. Gjestene fra Ranheim må ha seier for å ha en sjanse på å unngå nedrykk og Rosenborg må ha seier for å ha mulighet til å nå tredjeplass og kvalifisering til Europa League. 

Kampfakta:

Viking - Rosenborg (2-1) 2-2
Eliteserien, kampdag 29
SR Bank Arena, Stavanger
24. november 2019 kl. 18.00
13 540 tilskuere

Mål:
1-0 Johnny Furdal 14'
1-1 David Akintola 36'
2-1 Benjamin Källman 42'
2-2 Alexander Søderlund 52'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
Hansen


2
Hedenstad
4
Reginiussen
19
Valsvik
3
Meling


7
Jensen
25
Lundemo
15
Trondsen
Substituted out 77'


17
Akintola
Substituted out 71'
Goal 36'
14
Søderlund
Goal 52'
28
Adegbenro
Substituted out 71'
Innbyttere
24
Østbø
16
Hovland
5
Denic
11
de Lanlay
Substituted in 71'
34
Botheim
Substituted in 71'
23
Maars Johnsen
Substituted in 77'
Innbyttere
  • 24
    Østbø
  • 16
    Hovland
  • 5
    Denic
  • 11
    de Lanlay
    Substituted in 71'
  • 34
    Botheim
    Substituted in 71'
  • 23
    Maars Johnsen
    Substituted in 77'

Viking (4-3-3):

Iven Austbø

Sondre Bjørshol
Runar Hove
Viljar Vevatne
Adrian Pereira

Johnny Furdal
Kristoffer Løkberg (André Danielsen 86')
Samuel Fridjonsson

Ylldren Ibrahimaj (Zymer Bytyqi 83')
Benjamin Källman (Rolf Daniel Vikstøl 90+2')
Zlatko Tripic

Annonse fra Eliteserien: