Nypan debuterer på Lerkendal i sesongavslutningen

Sist søndag ble Sverre Nypan tidenes yngste RBK-spiller da han spilte 90 minutter mot Jerv. I ettermiddag får han sine første minutter i offisiell kamp på Lerkendal.

15-åringen gjorde en god figur i debuten i Grimstad og beholder plassen sin i startoppstillingen når Sarpsborg 08 er gjester i årets siste kamp på Lerkendal. Stefano Vecchia kom inn som innbytter mot Jerv og starter sin første RBK-kamp siden 1-1-kampen mot Viking i juli, da han scoret sitt sjuende mål for sesongen. Det første scoret han i det motsatte oppgjøret i Sarpsborg, som også endte 1-1. Vecchia satte inn sesongens åttende mål mot Strømsgodset og det niende sist mot Jerv. Det gjør at fjorårets RBK-toppscorer er på skuddhold mot tosifret antall seriemål også denne sesongen, en 2022-sesong dessverre preget av skade.

Vecchia utgjør den eneste endringen på laget når han erstatter en suspendert Ole Sæter, mens en nybakt G16-norgesmester i Magnus Holte, tar plass på benken. 16-åringen ble tidenes yngste RBK-er i Eliteserien da han debuterte mot Lillestrøm i september, nå er han kun slått av Sverre Nypan.

Rosenborg sikret minst tredjeplass med seieren mot Jerv sist og er dermed garantert UEFA Conference League-kvalifisering i 2023. Før årets siste 90 minutter kan RBK ende på andreplass, men det premisset utløses kun ved hjemmeseier på Lerkendal og Bodø/Glimt avgir poeng mot formsvake Strømsgodset i Drammen. Uansett har RBK er fantastisk hjemmestatistikk å forsvare, som eneste ubeseirede hjemmelag i Eliteserien i år og det hjemmelaget med flest hjemmepoeng i 2022 uavhengig av resultatet i kveld.

Rosenborg står med ti seiere på rad på Lerkendal og totalt tolv seiere og to uavgjorte på 14 hjemmekamper. Denne hjemmesesongen er klubbens nest beste siden Eliteserien ble 16 lag i 2009, kun slått av 2016-sesongen (14 seiere og ett tap).