Nytt sviende bortetap i Molde

Igjen ville det seg ikke for Rosenborg, som for tredje året på rad måtte se seg slått på Aker Stadion. Rivalene i blått vant etter scoring av Ohi Omoijuanfo.

Rosenborg ønsket å vise seg fra en bedre side etter den målløse serieåpningen mot Kristiansund. Molde, på sin side, kunne flyte på 4-1-seieren borte mot Aalesund, og det var litt slik det så ut i åpningen. Molde tok tak i ballen og presset Rosenborg bakover. RBK-forsvaret hadde likevel god kontroll og slapp ikke til vertene.

Utover i omgangen spilte Rosenborg seg opp og hadde tidvis initiativet på Aker Stadion. Zachariassen fikk muligheten på hodet fra sju meter, men fikk ikke kraft nok i headingen til å utfordre Linde. En toneangivende Samuel Adegbenro fikk også testet keeper da han mottok ballen feilvendt på 19 meter, hvorpå han snudde seg og sendte avgårde en markkryper som keeper måtte gi en farlig retur på. Molde-keeperen fikk til slutt ryddet opp.

Omgangens største sjanse var det Molde som sto for. Et hjørnespark ble slått på bakre stolpe hvor Ohi steg opp og headet utenfor fra fem meter! Målløst til pause.

Verst tenkelig start på andre omgang

Kun to minutter ut i andre omgang skulle det avgjørende målet komme. Rosenborg fikk ikke klarert etter et hjørnespark og ballen havnet hos Ohi på bakre stolpe, og spissen satte inn 1-0.

Kristoffer Zachariassen kom til heading fra kloss hold i duell med Martin Ellingsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

RBK slet med å komme opp i Molde-spillerne i første halvdel av andre omgang, og Magnus Wolff Eikrem fikk styre midtbanen. Det førte til at Molde-kapteinen fikk servert en svært presis bakromspasning til Brynhildsen, som bare ble stoppet av en klasseredning fra André Hansen.

Mot slutten var det Rosenborg som overtok og presset Molde bakover. Spesielt venstresiden med Samuel Adegbenro, Edvard Tagseth og Birger Meling skapte trøbbel for hjemmelaget, og nærmest var RBK da Zachariassen spilte gjennnom Meling som sendte et innlegg langs ballen mot Islamovic. Men en Molde-forsvarer skled ballen ut til hjørnespark.

Molde klarte til slutt å hente tilbake mer kontroll, og sørget for at RBK ikke kom til de store sjansene. Dermed endte kampen med 1-0 og Molde-seier på Aker Stadion.

Molde - Rosenborg (0-0) 1-0