NTB_tply4vhXZk0(1)

Nytt tremålstap på bortebane

Rosenborg måtte igjen se målene renne inn på fremmed gress og forlenget en tung tapsrekke på bortebane.

Annonse:

Rosenborg dro til et utsolgt Sarpsborg stadion med en blytung borteform. På de tre siste kampene hadde RBK sluppet inn ni mål, og selv scoret kun ett, og det skulle helle ikke bli bedre i Sarpsborg. Etter å ha kommet under før pause såg det lysere ut da RBK løftet seg og utlignet i starten av andre omgang, men igjen fikk motstanderen for gode arbeidsforhold og det ble tilslutt stygt på måltavla.

Frederiksen lyspunktet før pause

Det var hjemmelaget som kom best ut fra start og fikk en enorm mulighet allerede etter fem minutter. Tangvik måtte gi retur på et skudd fra 17 meter og Wichne fikk god tid fra 12 meter, men traff heldigvis rett på RBK-keeperen.

Rosenborg ble liggende mye og vente på kontringsmuligheter, men var ofte upresise da de overtok ballen i og rundt egen 16-meter. Men etter kvarteret lykkes RBK bedre og Emil Frederiksen fikk muligheten 17 meter. Han dunket ballen mot krysset, men keeper Kjetil Haug var oppe og fikk akkurat slått ballen utenfor stanga.

Dessverre holdt ikke RBKs gode periode lenge og Sarpsborg fikk to enorme sjanser midtvegs i omgangen. Først rotet RBK og Lundqvist fikk en gylden mulighet, men Tangvik dro frem en fin redning. Fire minutter senere var det Tibbling som banket til, men denne gangen like over tverrliggeren. Alt i alt var det fortjent da hjemmelaget tok føringen fire minutter før full tid. Etter et lengre angrep slo til slutt Maigaard inn fra venstre og Ramon Pascal Lundqvist headet inn 1-0.

RBK løftet seg i starten av andre omgang

Etter hvilen kom Rosenborg ut i et helt annet tempo og fikk umiddelbart betalt. Kun fem minutter var spilt da Emil Frederiksen la ballen tilrette på 20 meter og limte den i krysset! Danskens første mål i eliteserien, og for en måte å gjøre det på!

Sarpsborg lot seg imidlertid ikke vippe av pinnen, for seks minutter senere gikk hjemmelaget på nytt i føringen. Jo Inge Berget fikk stå alene på et innlegg og stusset ballen i lengste hjørnet.

Men Rosenborg skulle igjen få komme tilbake i kampen. Etter timen spilt ble Thorvaldsson felt akkurat innefor 16-meterstreken og etter en sjekk med VAR pekte dommeren på krittmerket. Ole Sæter var som vanlig sikker og satte ballen kontrollert ned i hjørnet!

Men det var Sarpsborg som skulle ta alle poengene på et utsolgt hjemmemstadion. Etter to store sjanser til Berget og Tibbling måtte RBK til slutt kapitulere. Da Sarpsborg fikk straffespark etter en hands og Ramon Pascal Lundqvist satte inn 3-2 fra krittmerket ramlet det hele litt sammen for Rosenborg. Bare tre minutter senere la Berget på til 4-2 og samme mann fullførte hattricket med sin 5-2-scoring like før slutt. Dermed ble det nok et stygt bortetap for RBK.

Kampfakta:

Sarpsborg - Rosenborg (1-0) 5-2
Eliteserien, kampdag 24
8.oktober 2023 kl. 17.00
Sarpsborg stadion

Mål:

1-0 Ramon Pascal Lundqvist 41'
1-1 Emil Frederiksen 50'
2-1 Jo Inge Berget 57'
2-2 Ole Kristian Sæter (straffespark) 61'
3-2 Ramon Pascal Lundqvist (straffespark) 77'
4-2 Jo Inge Berget 79'
5-2 Jo Inge Berget 88'

Asset 1 Asset 2
24
Tangvik


25
Andersson
16
Røsten
23
Yttergård Jenssen
19
Pereira


41
Nypan
10
Selnæs
6
Väänänen


14
Frederiksen
Goal 49'
9
Sæter
Substituted out 71'
Goal 61'
17
Thorvaldsson
Substituted out 80'
Innbyttere
46
Havig
38
Ceide
32
Cornic
Substituted in 71'
21
Skarsem
44
Holte
45
Reitan-Sunde
28
Wiedesheim-Paul
Substituted in 80'
Innbyttere
  • 46
    Havig
  • 38
    Ceide
  • 32
    Cornic
    Substituted in 71'
  • 21
    Skarsem
  • 44
    Holte
  • 45
    Reitan-Sunde
  • 28
    Wiedesheim-Paul
    Substituted in 80'

Annonse fra Eliteserien: