- Om fem år er jeg fast i Rosenborg-målet

Rasmus Semundseth Sandberg er offensiv når han får spørsmål om fremtiden i Rosenborg.

Annonse:

17-åringen er førstemann ut i en serie med artikler på RBK.no, der du har mulighet til å bli litt mer kjent med våre akademi-spillere. Juniorkeeperen signerte en proffkontrakt med Rosenborg i sommer og ønsker å ta over arven til André Hansen på sikt.

Hvis du skal fortelle folk hvem du er, hva vil du si da?

- Jeg vil beskrive meg selv som en veldig målrettet og ydmyk spiller, som er veldig på når det gjelder på trening og i kamp. Ellers prøver jeg å ta det helt med ro på utsiden og være en ordentlig fyr. Når jeg møter på trening gjøres alt ordentlig og jeg gjør alt for å vinne. 

Hva er dine største styrker som fotballspiller?

- Min aller største styrke er mentalitet. Jeg vokser ved større anledninger og liker å spille viktige kamper. Rent teknisk vil jeg si at jeg har en styrke med mine redninger på strek med en god reaksjonsevne rett og slett.

Hvis du kunne arvet én egenskap fra en hvilken som helst annen fotballspiller, hva vil du ha arvet?

- Det ville vært Manuel Neuer og hans mentalitet på å være offensiv. Det ser jeg veldig opp til og er en type spiller jeg veldig gjerne vil være. En rolig, men likevel offensiv spiller.

Hva har moderklubben Nidelv betydd for deg i oppveksten?

- Nidelv har betydd så å si alt, nesten. Jeg har fått fotballkunnskapene og ikke minst gleden derfra. De har mye av fortjenesten til at jeg har blitt fotballspiller. Jeg hadde en veldig god trener i starten og etterhvert en god keepertrener, som gjorde at jeg satset som keeper. Nidelv har vært og er veldig viktig for meg. Jeg ser fortsatt kamper (spiller i 5. divisjon) og prater med guttene.

Hvem er din favorittspiller på Rosenborg?

- Det er veldig typisk, men jeg ser mye på André Hansen. Jeg liker at han er veldig rolig og trygg, noe jeg synes er viktig i rollen hans. Når jeg kommer opp som unggutt, er det viktig for meg å ha noen som er trygge og vet hva de prater om rundt meg. Både André og Arild Østbø har tatt meg i mot bra. De gir meg tips og jeg føler de hele tiden vil mitt beste. Jeg prøver bare å suge til meg mest mulig kunnskap på hver trening.

Hva er ditt beste fotballminne?

- Beste fotballminne er todelt egentlig. Det første jeg vil ta frem er da vi kvalifiserte oss til EM med G17-landslaget, der vi kvalifiserte oss med seier over Ukraina i siste kamp. Vi lå på andreplass sammen med Ukraina og bak Tyskland, men vår seier og Tyskland-tap ga EM-plass. Det var en utrolig opplevelse.

- Det andre minnet jeg vil trekke frem, skjedde for kun kort tid siden. Det var under cupkampen mot Hødd (gikk videre til NM via straffekonkurranse). Det var ikke fordi det var noe spesielt som skjedde og jeg spilte heller ikke, men det var en ordentlig lagseier som det var utrolig deilig å være en del av.

Saken fortsetter under bildet

IMG_3726
SEND OSS EN SELFIE: Vi har utfordret gutta fra SalMar-akademiet til å sende oss hver sin selfie. Her er Sandbergs bidrag. Foto: Rasmus Semundseth Sandberg

Hvis du skal invitere noen kompiser på middag. Hva vil du servere da?

- Da satser jeg på at det er en fredagskveld og da hadde jeg servert taco. Det ingenting som slår en ekte tacokveld. Det blir nok favorittmaten min som serveres til gutta.

Hva gjør du på fritiden? 

- På fritiden bruker jeg mye tid på å se på sport, i tillegg blir det litt spilling. Ellers blir det å bruke mest mulig tid på venner og kjæresten. Det går mye tid på Fortnite og FIFA, men jeg begynner å bli litt lei av Fortnite. Det kommer et nytt FIFA snart, så da blir det å legge seg inne med Playstation. 

Hvilken type musikk hører du på for tiden?

- Det går mye i listepop, så hører jeg litt på tropical. Det blir litt trøndersk også. Jeg er glad i Åge og DDE.

Hvilke filmer og serier går det mest i for tiden?

- Jeg er ikke så god på serier og filmer, men favorittfilmen er Grown Ups og jeg synes Heimebane er en fin serie. Den har jeg sett et par ganger nå og er veldig fascinert av. Der gleder jeg meg til neste sesong kommer.

Hvor ønsker du å være i fotballkarrieren om fem år?

- Om fem år håper jeg at jeg er fast på Rosenborg og har spilt mange kamper. Da håper jeg at jeg er klar for å ta steget videre, kanskje til en mellomklubb. Da tenker jeg på et land som for eksempel Nederland.

Hvis du ikke skulle leve av fotballen, hva kunne du tenke deg å bli i det sivile liv?

- Jeg har kun én plan og det er å bli fotballspiller, så egentlig har jeg ikke noe tanke om noe annet. Men hvis jeg skulle si noe, så ville det vært kanskje vært advokat. Da ville jeg gått i min fars fotspor og jeg synes det virker veldig interessant. Jeg liker å diskutere og argumentere. Det blir det mye av på trening også. Om jeg er god til å argumentere, vet jeg ikke. Men jeg synes det er gøy i alle fall.

Rasmus Semundseth Sandberg

  • Født: 23. april 2001 (17 år)

  • Tidligere klubb: Nidelv IL

Annonse fra Eliteserien: