- Ønsker å ta mer plass

Erik Botheim har jobbet godt med fysikken og teknikken i koronapausen. Nå ivrer han etter å komme i gang med sesongen.

Annonse:

RBK-spissen og lagkameratene har kommet godt i gang og er inne i uke nummer tre med fullkontakttrening.

- Det er noe helt annet med kontakttrening kontra gruppetreningene. Det er veldig bra trøkk på treningene og god kvalitet. Det scores mange mål og det merkes på stemningen at vi nærmer oss seriestart, sier Botheim.

Terpet avslutninger

20-åringen tok for seg i duellene mot Tore Reginiussen og banket inn flere scoringer under mandagens spilløkt på Skoglunden.

- Jeg har fått god tid til å jobbe med fysikken og har fått jobbet med detaljer i spillet under pausen. Jeg har fått jobbet godt med å terpe på avslutninger og vi har fått trent relasjonene i laget. Vi må få litt tid til å få det til å sitte, men det ser bra ut så langt, sier Botheim.

_BK_0287
Erik Botheim setter ballen i mål bak Julian Faye Lund på mandagens trening.

Vil bidra mer i år

Botheim endte med elleve kamper og fem mål totalt for Rosenborg i fjor, da Alexander Søderlund og Bjørn Maars Johnsen gjorde krav på spissplassen i store deler av sesongen. Denne sesongen ønsker Botheim å gjøre seg fortjent til mer spilletid i konkurranse med nyerværvelsen Dino Islamovic.

- Jeg lever av å score mål, så min målsetning for sesongen er å bidra med mål slik at laget vinner. Jeg ønsker å ta mer plass og bidra for laget. Jeg har fått trent godt hele veien og har vært god på trening, noe jeg har følt selv og som jeg har fått beskjed om. Jeg synes hatt fin progresjon i vinter, nå handler det om å forsette og ikke slippe seg ned. Jeg må fortsette å jobbe med detaljene som kan gjøre summen, sier Botheim.

- Vi ser ikke preget ut

Når Rosenborg-spillerne entrer Lerkendal-matten mot Kristiansund 16. juni, er det gått over seks måneder siden forrige obligatoriske kamp. Basert på treningskampene på fem uker mellom februar og mars i år, kan det bli svært gøy å følge Rosenborg foran TV-skjermen.

Seks treningskamper har gitt fem seiere og et tap. 20 scorede mål. Tolv innslupne mål. Men: det var før koronapausen. 

Botheim mener den lange pausen ikke har skapt noe stor usikkerhet på hvor laget står.

- Det blir sikkert uvant for oss alle å skulle spille kamp igjen, men vi har trent godt i den perioden. Jeg tror vi er godt forberedt og har fått god tid til å trene på relasjoner. På trening ser det ikke ut som vi er preget, folk er gira på å komme i gang igjen, sier Botheim.

Annonse fra Eliteserien: