Overtidshelt i sliteseier mot Aalesund!

Etter et massivt press i kampens siste minutter sendte Casper Tengstedt Lerkendal til himmels med en klassescoring på overtid!

Annonse:

Debutscoring i sin første kamp og hattrick i sin andre var ikke nok for nykommeren Casper Tengstedt. I sin tredje opptreden skulle han bli overtidshelt foran Kjernen på Lerkendal!

Det ble en treg start i regnværet på Lerkendal med to lag som ikke skapte mye med ballen i laget. Utover i første omgang var det gjestene fra Sunnmøre som tok over og utnyttet at RBK slet både med presspillet og med å spille seg ut fra egen 16-meter. RBK måtte ta i mot angrep etter angrep og etter 30 minutter kom Simen Nordli til et skudd fra 16 meter som han lurte ned i hjørnet bak Hansen. En ikke ufortjent ledelse til Aafk.

Sæter kvitterte fra krittmerket

Heldigvis var scoringen en vekker for Rosenborg som løftet seg og begynte å true Aalesunds 16-meter det siste kvarteret før pause. På den siste av tre kjappe straffesituasjoner var pekte dommer Svein Oddvar Moen på krittmerket da Carlo Holse ble hektet. Ole Sæter var som vanlig sikker og dunket ballen ned til høyre. Grytebust var etter ballen, men skuddet var så hardt at han aldri rakk ned og RBK hadde utlignet!

Også andre omgang startet jevnt, uten så mange store målsjanser. Aalesund var svært nær å ta tilbake ledelsen med elleve minutter igjen på klokka da de kom til et skudd fra kloss hold som André Hansen måtte stoppe med en reaksjonsredning. Returen havnet like foran to Aafk-spillere på seks meter, men ingen av gjestenes angripere nådde ballen før den ble beinet unna av RBK.

Eventyret fortsatte for RBKs danske spiss

De siste ti minuttene etablerte Rosenborg et tungt press mot Aalesund som hadde mer enn nok med å få ballen unna boksen. Noah Holm hadde kommet inn og forsøkte å plassere ballen fra kanten av 16-meteren, men skuddet snek seg utenfor bakerste stolpe.

Klokken tikket over i tillagt tid, og presset vedvarte. To minutter ut i overtiden ble ballen headet ned til Casper Tengstedt som måtte  løpe utenfor kanten av femmeteren for å nå den. Selv med en spiss vinkel og kroppen vendt bort fra mål klarte han å få et knallhardt treff og smalt ballen opp i nettaket til en enorm jubel fra 10.000 på Lerkendal! En nydelig scoring av høy klasse og Rosenborg tok sin femte seier på rad!

Kampfakta:

Rosenborg - Aalesund
Eliteserien, kampdag 19
Lerkendal Stadion
21.august 2022 kl. 20.00

Asset 1 Asset 2
1
Hansen


8
Børkeeiet
Substituted out 61'
7
Henriksen
15
Rogers
Substituted out 76'

2
Reitan
19
Pereira
Substituted out 45'

21
Skarsem
Substituted out 45'
11
Jensen
10
Holse


27
Sæter
Substituted out 81'
Goal 39'
17
Tengstedt
Goal 90'
Innbyttere
24
Tangvik
32
Cornic
Substituted in 76'
18
Giampaoli
Substituted in 45'
40
Chrupalla
20
Tagseth
Substituted in 45'
29
Fiabema
9
Holm
Substituted in 81'
80
Ingason
Substituted in 61'
Innbyttere
  • 24
    Tangvik
  • 32
    Cornic
    Substituted in 76'
  • 18
    Giampaoli
    Substituted in 45'
  • 40
    Chrupalla
  • 20
    Tagseth
    Substituted in 45'
  • 29
    Fiabema
  • 9
    Holm
    Substituted in 81'
  • 80
    Ingason
    Substituted in 61'

Annonse fra Eliteserien: