Pereira-perle da RBK serieåpnet med tre poeng

Adrian Pereira vippet et tett oppgjør i Rosenborgs favør med en nydelig scoring etter pause.

På påsken siste dag var det endelig duket for eliteseriespill igjen da Rosenborg tok i mot Viking. Lagene hadde allerede møttes en gang i 2023 da Viking vant 2-0 i NM. Nå var det tid for å slå tilbake.

Isak Snær Thorvaldsson fikk æren av å sparke i gang den norske Eliteserien 2023 og Rosenborg kom bra i gang. De første ti minuttene styrte RBK totalt på Lerkendal og beleiret Vikings 16-meter. Markus Henriksen, som spilte på midtbanen fra start tråklet seg forbi 3-4 Viking-spillere etter ti minutter og dunket til fra spiss vinkel. Ballen traff en Viking-spiller like foran mål og det var litt tilfeldig at den gikk ut i stedet for inn.

Tøffe dueller

Men etter dette spilte Viking seg inn i kampen igjen og det ble jevnt. Gjestene var vassest i sine angrep i første omgang og var svært nære etter kvarteret da de endte en overgang med å dunke ballen i tverrliggeren fra elleve meter.

Begge lag bar litt preg at av finspillet ikke satt helt enda, og det ble mange dueller og stopp i spillet før pause.

RBK i føringen på nydelig vis

Viking hadde et lite initiativ i starten av andre omgang, men så skulle en tidligere Viking-spiller sette skapet på plass. Etter en knapp times spill spratt ballen ut til Adrian Pereira som dunket til på halv volley fra 16 meter. Pereira fikk et godt treff og ballen suste ned i nærmeste hjørne! Årets første eliteseriemål og RBK var foran!

Rosenborg måtte jobbe for poengene, og ble tidsvis presset av et Viking-lag som sendte mange spillere fremover i jakten på utligning. Men Viking fikk også Shayne Pattynama utvist med kvarteret igjen. Rosenborg dro i land 1-0 og sikret sine første tre poeng i årets eliteserie.

Rosenborg - Viking (0-0) 1-0