Perlescoringer i snuoperasjonen mot Arna-Bjørnar

To perlescoringer fra Rosenborgs forsvarsspillere snudde kampen i Bergen

Annonse:

Rosenborg var på plass i solfylte Bergen for å møte Arna-Bjørnar for andre gang i årets sesong og landslagsaktuelle Mathilde Harviken hadde fått æren av å overta kapteinsbindet etter at Rosenborgs trofaste kaptein Mali Næss måtte ut med korsbåndskade i forrige kamp mot LSK Kvinner.

Det var hjemmelaget som startet best da de kom til kampens første store mulighet 4 minutter etter at kampen ble blåst i gang. Arna-Bjørnar-spilleren får gå upresset fra midtbanen helt til hun avslutter, men ballen går like over Rosenborgs mål.

Den første halvtimen har lagene mye ball, men skaper få målsjanser. Etter 34 minutter spill overrasker hjemmelaget. Rosenborg har ball helt oppe ved Arna-Bjørnar sin 16-meter, men så bryter hjemmelaget Rosenborg sitt forsøk på å komme seg igjennom og stormer mot Rosenborg sitt mål. Arna-Bjørnar kommer 3 mot 3 og Laupstad spiller ballen perfekt igjennom Rosenborgforsvaret før Sælen lufter den over Ervik og stillingen står 1-0 til hjemmelaget.

Rosenborg kommer flere ganger til innlegg, men er upresise og mister ball. Få minutter før pause ser Brønstad muligheten til å ta det i egne hender. Hun mottar en lang ball fra Hørte, legger til rette og banker til med venstrefoten fra rundt 20 meter. Brønstad utligner til 1-1 med et vakkert langskudd.

Etter pausen er det Rosenborg som har ballen mest, men Arna-Bjørnar henger på og gir ikke Rosenborg store rom å spille i. Heller ikke i 2.omgang er noen av lagene farlig frempå med målsjansene, men helt ut av det blå fyrer Sara Hørte av et drømmeskudd fra lang distanse som er utagbart for Arna-Bjørnar-keeper og Rosenborg går opp i ledelsen etter 60 spilte minutter.

To perlescoringer fra Brønstad og Hørte snudde dagens kamp etter at Rosenborg først lå under 1-0 og laget kan reise hjem til Trondheim med tre nye poeng i potten. 


Kampfakta:

Arna-Bjørnar–Rosenborg (1–1) 1–2
Arna Idrettspark
Lørdag 25. mai 2024 kl.15.00

Mål:
1–0 Linnea Sælen 34'
1-1 Synne Brønstad 42'
1–2 Sara Hørte 60'
 

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
24
Ervik


15
Marcussen
13
Hørte
Goal 60'
14
Harviken
18
Brønstad
Goal 42'

22
Nilsen
5
Andreassen


16
Berre
Substituted out 89'
10
Linberg
Substituted out 65'
9
Nautnes
Substituted out 55'

11
Dorsin
Substituted out 65'
Innbyttere
1
Rulyte
4
Aunehaugen
Substituted in 89'
6
Sørum
Substituted in 65'
19
Holum
Substituted in 55'
7
Rogde
Substituted in 65'
Innbyttere
 • 1
  Rulyte
 • 4
  Aunehaugen
  Substituted in 89'
 • 6
  Sørum
  Substituted in 65'
 • 19
  Holum
  Substituted in 55'
 • 7
  Rogde
  Substituted in 65'

Siri Ervik

Beate Marcussen
Sara Hørte
Mathilde Harviken
Synne Brønstad

Camilla Linberg
Cille Nilsen
Cesilie Andreassen  

Ine Berre
Frøya Dorsin
Emilie Nautnes

 

Annonse fra Eliteserien: