Poengdeling i Børvens og Brattbakks debutkamp

Marius Lundemo sendte RBK foran med ei perlescoring i første omgang, men Vålerenga kom tilbake og sørget for poengdeling.

Rosenborg gikk rett i strupen på Vålerenga, da laget fra Oslo øst kom på besøk til Lerkendal. Sju minutter var spilt da Even Hovland ruvet på en dødball og var nære sitt andre mål for året da han stusset ballen i stanga!

Vålerenga skapte et par store sjanser, men traff ikke innenfor stengene. Da viste Marius Lundemo at man ikke engang behøver en målsjanse for å score vakre mål. På 25 meter dro han seg innover og klinket ballen opp i krysset. Et rent kunstverk av en scoring av midtbanespilleren og Rosenborg var i føringen!

Vålerengas keeper Kristoffer Klaesson var sjanseløs på langskuddet til Marius Lundemo. Midtbanespilleren limte ballen i krysset fra 25 meter! Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rosenborg hadde et veldig tydelig spill via kantene, hvor venstresiden dominerte i første del av omgangen, mens høyresiden var mer synlig mot slutten. Dessverre ble angrepsspillet ikke like tydelig etter pause. Vålerenga fikk justert seg og presset tidvis Rosenborg bakover på banen.

Dobbeldebut

Høydepunktet for Rosenborg sin del var at Torgeir Børven og Filip Brattbakk kom inn og fikk sine første minutter for Rosenborg!

Men Vålerenga skulle etterhvert få en fortjent utligning. RBK-forsvaret hadde ryddet unna innlegg på innlegg, og flere hjørnespark, da de etter 79 minutter ikke fikk ballen unna. Det var nok for Ivan Näsberg som satte ballen i mål fra kloss hold. 1-1 ble også sluttresultatet, noe som betyr at RBK fortsatt må vente på årets første hjemmeseier i Eliteserien.

Rosenborg - Vålerenga (1-0) 1-1