Poengdeling i seksmålsthriller

Tidenes første seriekamp mellom Rosenborg og Kristiansund ble av det målrike slaget, men endte med ett poeng til hvert lag.

Serierunde 15 ble avsluttet med tidenes første seriekamp mellom Kristiansund og Rosenborg. Lagene hadde møttes én gang i offisiell kamp tidligere, og da var det Kristiansund som kom seirende ut i det de slo Rosenborg ut av NM i 2008.

Hjemmelaget Kristiansund sto høyt fra start og prøvde å stresse Rosenborg. De lyktes et par ganger i åpningen, men så tok Rosenborg over og skapte flere store målsjanser. Elba Rashani sto for den første med et skudd som keeper Sean McDermott måtte dra frem sitt beste for å redde. Minuttet etter var det Konradsen som testet KBK-målvakten med en markkryper, men igjen var McDermott på ballen med en god redning.

Men etter en halvtimes spill måtte også den norsk-irske sisteskansen kapitulere. Jørgen Skjelvik kom på en bra timet overlap på venstresiden og la hardt inn mot første stolpe. Der stupte Matthias Vilhjalmsson frem og headet ballen i lengste. En flott scoring og Rosenborg var i føringen!

Like før pause skulle ledelsen dobles. Ballen ble slått inn i feltet hvor Matthias Vilhjalmsson brystet ned til Anders Ågnes Konrandsen som fullførte et godt løp med å sette ballen i mål fra kloss hold.

Anders Ågnes Konradsen jubler etter sin scoring mot Kristiansund
Anders Ågnes Konradsen jubler etter sin scoring mot Kristiansund.

Rosenborg presset også i starten av andre omgang, og var svært nær det som kunne blitt avgjørelsen da Fredrik Midtsjø stupte frem på et innlegg fra Hedenstad, men ballen gikk i stanga.

Det halmstrået utnyttet Kristiansund til det fulle og skulle i løpet av seks minutter utligne ledelsen. To ganger slo den tidligere RBK-junioren Christoffer Aasbak inn en presis, målgivende ball fra venste, først til Mendy som satte ballen fra koss hold etter 60 minutter, så til en presset Tore Reginiussen som satte ballen i eget mål seks minutter senere.

Og Kristiansund skulle klare å snu 0-2 til 3-2. 84 minutter var spilt da hjemmelaget kontret og Sondre Sørli overlistet André Hansen med et godt plassert skudd i lengste. Det så også lenge ut til at det nyopprykkede laget skulle ta alle poengene mot den regjerende seriemesteren, men på overtid dukket Nicklas Bendtner opp på et hjørnespark og presset inn utligningen til 3-3. Dermed poengdeling i Kristiansund.