Poengløs hjemmeavslutning

En glimrende scoring før pause var ikke nok til poeng da Rosenborg ble straffet for egne feil i den siste hjemmekampen i Europa League.

LASK fra Linz var den siste motstanderen på Lerkendal i årets Europa League. Østerikerne var i en god stim etter å ha slått PSV hele 4-1 i forrige runde, men det var Rosenborg som kom best i gang spillemessig på Lerkendal. Kvarteret var spilt da Anders Trondsen ble spilt alene gjennom, men keeperen vant duellen.

Rosenborg begynte å ta over, men så skjedde som ikke skal skje. Først fikk gjestene et unødvendig hjørnespark og det utnyttet de til det fulle. Thomas Goiginger satte likegodt hjørnesparket rett i mål og Lask var i føringen.

Leken utligning før pause

Det var Rosenborg som hadde ballen mest før pause og kom til en ny stor sjanse etter 37 minutter. Meling la ballen inn langs bakken og Mike Jensen banket til fra 17 meter, dessverre rett i en motspiller. Returen havnet til Anders Trondsen som var i god posisjon, men treffet fra midtbanespilleren gikk utenfor.

Hansen måtte i aksjon på et par langskudd inn mot pause, men så skulle en fortjent utligningen komme. Anført av Vegar Eggen Hedenstad kombinerte RBK raskt på høyresiden og nettopp Hedenstad la inn fra dødlinja. Han fant Maars Johnsen foran mål som headet inn 1-1!

GLIMTET TIL FØR PAUSE: Rosenborg angrep med fart og presisjon, og tente håpet før pause med scoring fra Bjørn Maars Johnsen.

Straffet igjen

Andre omgang ble seigere. Begge lag slet med presisjonen og tempoet dalte. Ni minutter var spilt da Rosenborg mistet markeringen foran eget mål og Dominik Frieser umarkert fikk omsette et innlegg i scoring. Nok et for enkelt baklengsmål i Europa League.

Rosenborg kom aldri tilbake i kampen og forlenget den bitre tapsrekken i turneringa.

Rosenborg - Lask Linz (1-1) 1-2