- Presset er på PSV

Åge Hareide mener PSV Eindhoven er favoritter og kommer med et solid forventningspress fra hjemlandet. Men RBK-treneren mener det er muligheter til å straffe motstanderen og ta seg til Europa League.

Annonse:

I Nederland forventer en hel fotballnasjon at PSV Eindhoven tar seg til gruppespill i Europa League for andre året på rad. Kun én gang siden 1997 har PSV feilet i å ta seg til et gruppespill i Europa, men Rosenborg søker å gjøre som de gjorde mot Ajax i 2017: å ende en sterke nederlanske Europa-rekke og ta seg videre med seier på Lerkendal.

- Vi kommer til å være kompakte og tighte, spesielt fra start. Jeg tror presset er på PSV, helt klart. De har forventninger om å være i Europa hvert år, noe vi også har. Vi får gjøre det på vår måte, sier Åge Hareide fra podiet på pressekonferansen foran torsdagens skjebnekamp.

Roser PSV

RBK-treneren har stor respekt for hva PSV har fått til i historien, både som Champions League-vinnere på 80-tallet og som talentfabrikken som utviklet store navn som blant andre Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben og Memphis Depay. Samtidig mener han det bygger opp til et press mot et talentfullt ungt lag med lovende navn som Donyell Malen, Paolo Rosario og Mohammed Ihattaren. For å nevne noen.

- Tradisjonelt sett er PSV et av de bedre lagene i Holland og gjort det veldig godt i europeisk sammenheng. Klubben har en tradisjon for å bringe frem unge gode spillere og det har de gjort nå også. De har skiftet ut store deler av laget sitt og ble nummer tre i fjor. Det er et lag som må leve under et stort press om å kjempe om seriegull og spill i Europa, sier Hareide.

- Må være tålmodige

Han mener en av nøklene til RBK blir å være tålmodig og straffe PSV når mulighetene byr seg.

- De har et blandet lag med noen erfarne spillere og mange unge. Fotball er erfaringsbasert og det er kanskje den veien vi må se for å avdekke hva de gjør av feil, som unge fotballspillere som regel gjør. Det er et lag som er veldig godt om de får plass og tid til å spille, men et lag som også kan straffes av et for ungdommelig pågangsmot. Vi får være smarte og lure, i tillegg til å være sterke. Vi må være sterke defensivt, på kontringer og på dødball, sier Hareide.

RBK-treneren leder sin sjette RBK-kamp på 18 dager og har vært med på å forlenge rekken til ni strake kamper uten nederlag. I en hektisk kampperiode har det vært liten tid til å sette et ordentlig stempel på laget, men evnen til å være vanskelig å slå har vært tydelig under Hareide.

- Det er forskjell på å komme inn midt i en hektisk periode og det å få en vinter på deg med treningskamper og det å kunne øve hver dag. Jeg ser frem til det når vi får tid, men samtidig har vi en kjempemulighet nå til å øve på én ting: det å vinne. Det er en øvelse det også. Jeg tror vi har fått inn en innbitthet i gruppen at selv om det kanskje ikke funker på banen, så skal vi jobbe for det, sier Hareide.

Annonse fra Eliteserien: