- Prøver å lære så mye som mulig

FARO: Førstereisguttene Tobias Bjørnebye, Robert Williams og Mikael Tørset Johnsen får gode råd om fotball og livet ellers på treningsleiren i Portugal.

Annonse:

Treningsleiren i Portugal går mot slutten. På tirsdag reiser laget hjem til Trondheim igjen og på flyet sitter tre unggutter som blitt en erfaring rikere.

Robert Williams, Mikael Tørset Johnsen og Tobias Bjørnebye er alle med på sin første treningsleir med de store gutta.

- Det har vært tøft. Vi er ikke vant med så høy intensitet. Det tok litt tid å bli vant til det, sier Mikael.

- Og vi får høre det tvert fra trenerne hvis ting ikke er godt nok, legger Tobias til.

- Det har vært artig og lærerikt å få teste seg mot de aller beste, sier Robert.

TØFFE TAK: Det er godt å sløve i sola når treningen er over.
TØFFE TAK: Det er godt å sløve i sola når treningen er over.

Gode råd fra Trondsen

Tøffe treninger og tydelige tilbakemeldinger på treningsfeltet er en del av læringen. En annen del er det som skjer over lunsjbordet og på kvelden.

- Jeg liker å snakke med gutta under lunsjen for få råd om hva jeg bør gjøre og hva jeg ikke bør gjøre, forteller Tobias.

- Hvem er gode til å gi råd?

- Trondsen er fin sånn. Han gir råd om fotball og om damer, sier gutta og ler. 

Nedturen av stor da gutta ikke fikk til å koble playstation-maskinen til TVen på hotellrommet. Men de har fått tiden til å gå på annet vis.

- Vi har vært og slått baller på driving-rangen rett nede i gata. Det har vært gøy, sier Robert som må innrømme at Mikael har vært den beste i golf under oppholdet.

Drømmer om Eliteserien

Gutta er samstemte om at oppholdet med a-laget har gitt mersmak. Mens Tobias og Robert fikk et par korte innhopp i kampene, kunne Mikael notere nesten en omgang fotball til sammen mot Slavia Praha og AGF.

- Nå handler det bare om å stå på videre og ta sjansene man får. Jeg målet må være å komme med i kamptropper og kanskje noen innhopp i Eliteserien, sier Mikael. 

Annonse fra Eliteserien: