Ranheim vant byderbyet

Rosenborg måtte se seg slått av naboene i øst etter en tidlig Ranheim-scoring og straffemiss i andre omgang.

Annonse:

Rosenborg fikk et lite press på Ranheim fra start i snødrevet øst i Trondheim. Men Ranheim var farlige på kontringer og sto høyt da sjansen bød seg. Det gjorde den etter 12 minutter og Rosenborg gikk seg fast i det høye presset. Ranheim stjal ballen og Adria Mateo Lopez satte den i mål fra ti meter.

Det kom et kraftig press fra Rosenborg i minuttene etter scoringa. Anders Ågnes Konradsen banket til fra 17 meter. Skuddet var hardt, men på feil side av stolpen. Like etter var det Mike Jensen sin tur fra samme hold, og denne gang gikk ballen i stanga!

Midten av omgangen ble preget av flere småskader og bytter. Dermed kom Rosenborg ut av rytmen og kom seg aldri skikkelig tilbake før dommeren blåste av til pause. 

Presset fra Rosenborg kom umiddelbart etter pausepraten og etter sju minutter kom en gylden utligningsmulighet da Rosenborg fikk straffespark. Den utnyttet ikke Helland, som satte ballen i tverrliggeren. 

Ranheim var heller ikke ufarlige, og Olaus Skarsem, utleid fra Rosenborg, holdt på å doble Ranheims ledelse etter 68 minutter. Skuddet fra kloss hold traff Hovland som hadde plassert seg riktig foran mål. 

Det lå en RBK-scoring i lufta i midten av omgangen. Mike Jensen ble spilt gjennom på høyresiden og la flott ut 45 grader. Innbytter Djordje Denic var kanskje ikke blitt varm enda, og satte ballen utenfor stanga fra god posisjon. 

Og mot slutten av kampen var det Ranheim som tok over. Vertene hadde flere store sjanser i sluttminuttene, og bare en redning på streken hindret dobling av ledelsen. Det endret uansett ikke hvor seieren gikk, for det var Ranheim gikk av kunstgresset i fjæra som vinnere.


Kampfakta:

Ranheim - Rosenborg (1-0
Treningskamp, Extra Arena
28. februar 2019 kl. 17.00

Mål:
1-0 Adria Mateo Lopez 12'

Rosenborg (4-3-3):

Arild Østbø

Yann-Erik de Lanlay (Djordje Denic 74')
Even Hovland
Tore Reginiussen
Birger Meling

Mike Jensen
Anders Ågnes Konradsen (Marius Lundemo 74') 
Gjermund Åsen

David Akintola
Alexander Søderlund (Samuel Adegbenro 21')
Pål-André Helland (Vegar Eggen Hedenstad 65')

Annonse fra Eliteserien: