RBK ledet, men Celtic snudde i Glasgow

Rosenborg måtte se seg slått med to mål i Skottland, men et bortemål av Birger Meling gjør at det fortsatt er spenning før returoppgjøret.

Rosenborg fikk en drømmeåpning i Glasgow. Celtic så ut til å koble et grep i det kontringsmuligheten bød seg, og den grep RBK-spillerne med begge føtter. Ballen gikk fort fremover og Pål André Helland låste opp sentralt med en frekk piruett. Han spilte ballen videre til Nicklas Bendtner som hadde oversikt og tålmodighet nok til å se at Birger Meling ville skape ubalanse med et løp som var i gang. RBKs danske spiss spilte Meling sentralt som kaldt satte ballen i nettet ved nærmeste stolpe.

PERFEKT START: Birger Meling banket Rosenborg i føringen i Celtic Park, og ble gratulert av lagkameratene.

Men hjemmelaget fortsatte å koble et grep om spillet utover i omgangen. Rosenborg brøt flere av angrepene, men slet med å fine medspillere og fikk dermed nye angrepsbølger mot seg. Skottene ropte også på straffespark, men uten å få dommer Bart Vertenten med seg.

TRENER-DEBUTEN: Rini Coolen åpnet sin trenertid i Rosenborg foran 50 000 på Celtic Park.

Like før pause sprakk det for RBK-forsvaret. Scott Sinclair skapte seg farlig rom med en god finte, og fant Odsonne Edouard på 11 meter som satte ballen kontant i mål.

Og det skulle ikke ta lang tid i andre omgang før det smalt igjen. Olivier Ntcham fikk muligheten til å skyte fra 17 meter, og da skrudde han ballen opp i høyre hjørne og det sto 2-1.

Hjemmelaget skulle sette et kraftig press på Rosenborg i deler av andre omgang. Flere ganger smalt ballen i tverrliggeren og en god André Hansen måtte finne frem sitt beste.

Midtvegs i omgangen kom Rosenborg litt mer med og fikk bygget opp flere angrep inne på Celtics banehalvdel, men det var skottene som var vassest, og da Rosenborg mistet ballen innen på egen halvdel kom straffen umiddelbart. Odsonne Edouard ble kjapt spilt gjennom og vippet ballen over Hansen til 3–1.

Dermed har Rosenborg to mål å hente inn i returoppgjøret på Lerkendal.

Celtic – Rosenborg (1–1) 3–1