RBK løftet seg etter rusten førsteomgang

Et nykomponert RBK brukte 45 minutter på å komme i gang mot Djurgården, men løftet seg mye etter pause, også da ungdomsrekka kom inn.

Annonse:

Endelig var det klart for årets første treningskamp, hvor Djurgården var motstander. En helt nykomponert forsvarstreer bestående av unggutten Håkon Røsten, Markus Henriksen og nyankomne Renzo Giampaoli var en mange spennende elementer å følge med på. Tobias Bjørkeeiet fikk også sine første minutter i RBKs midtbanefirer.

I 23 varmegrader var det RBK som startet best, og fylte opp i Djurgården-boksen allerede etter et drøyt minutt. Ballen var løs, men RBK rakk akkurat ikke å fyre løs fra kloss hold før den ble klarert.

Adrian Pereira og Rosenborg med sine første 90 minutter i 2022.
Adrian Pereira og Rosenborg med sine første 90 minutter i 2022.

Men RBK klarte ikke å holde nivået oppe etter den lovende starten og ble presset kraftig tilbake før pause. Djurgården skapte det som var og kunne gå til hvilen med en tomålsledelse etter å ha headet to dødballer i mål.

En god pauseprat gjorde susen for Rosenborg som fikk løftet presspillet og vant ballen i gunstige situasjoner. Reduseringen kom på en lynrask overgang på ni sekunder hvor Adrian Pereira vant ballen utenfor egen 16-meter og satte på storfarten før han spilte gjennom Carlo Holse som satte ballen kontrollert ned i lengste til 1-2.

Avsluttet med pur ungt RBK-lag

Kjetil Rekdal satte på en rekke tenåringer etter reduseringen. Blant spillerne var Sverre Nypan som fikk sine første minutter for RBK, 15 år og én måned gammel. Djurgården, som spilte sin tredje treningskamp for året beholdt mye rutine på banen, men likvel holdt RBK nivået og vel så det den siste halvtimen. Marius Broholm var gikk foran med en direkte og uredd spillestil, og skapte flere ganger problemer for Djurgårdens høyreside.

Mot slutten var Rosenborg laget som skapte mest i sydensola, men til tross for et par gode sjanser på tampen kom aldri uligningen, og det ble et knepent tap i årets første treningskamp.

Kampfakta

Rosenborg - Djurgården (0-2) 1-2
Treningskamp, Gran Canaria
4. februar 2022 kl. 16.00

0-1 30'
0-2 34'
1-2 Carlo Holse 61'

Rosenborg (3-4-3):

Julian Faye Lund

Håkon Røsten
Markus Henriksen
Renzo Giampaoli

Erlend Dahl Reitan
Tobias Bjørkeeiet
Per Ciljan Skjelbred
Adrian Pereira

Carlo Holse
Noah Holm
Stefano Vecchia

Innbyttere:
Mikkel Konradsen Ceide
Edvard Tagseth
Rasmus Wiedesheim-Paul
André Hansen
Adam Andersson
Marius Broholm
Sverre Nypan
Ole Sæter
Lasse Qvigstad
Filip Brattbakk

Annonse fra Eliteserien: