RBK og Coop delte ut 100 000 til breddefotballen

I pausen av årets første hjemmekamp på Lerkendal ble Inderøy IL Fotball, Hommelvik Guts og Klompen FK invitert inn av Coop Midt-Norge og Rosenborg for å motta støtte til sitt arbeid med integrering i klubbene.

Annonse:

Siden 2015 har RBK-brødet vært en viktig brikke i samarbeidet mellom Coop og RBK, og salget av brødet i Coops butikker finansierer et fond for regional talentutvikling. Hver gang det selges et brød i butikken går én krone til dette fondet. Hittil er over 3 millioner brød solgt!

Hvert år deles det ut midler ut til utvalgte tiltak innen breddefotballen. I 2020 var det fokus på klubbenes arbeid med å inkludere alle i aktiviteter, uavhengig av økonomi, kjønn og etnisitet.

Blant de mange flotte søknadene som kom inn har Coop og RBK valgt ut tre klubber som torsdag ble invitert til å motta støtte på Lerkendal i pausen under Viking-kampen. Til sammen mottok klubbene 100.000 kroner.

Pengene ble utdelt av Sponsor- og medlemsansvarlig i Coop Midt-Norge, Ann Mari Bade og daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.

- Fotball skal være for alle, men for å oppnå dette må man jobbe aktivt for at flest mulig skal kunne delta, uavhengig av kjønn, legning, religion, økonomisk status eller språk, sier Bade.

- Da vi skulle sette søknadskriteriene for 2020 valgte vi å støtte klubber som jobber ekstra godt for å sikre integrering i barnefotballen. Temaet er alltid viktig, men det siste året har viktigheten av fellesskap og tilhørighet blitt enda tydeligere, derfor valgte vi å sette fokus på dette i denne runden, forklarer hun videre.

Viktig for RBK

- Vi i RBK er veldig opptatt av å støtte opp om det arbeidet som skjer ute i breddeklubbene, og vi ser at integreringsarbeidet er svært viktig, sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg Ballklub.

- Samfunnsansvaret står sterkt i klubben, der deler vi og Coop samme verdisyn. Vi er opptatt av å engasjere oss lokalt, sier Moe Dyrhaug.

- Valget falt på disse tre med bakgrunn i den søknaden som ble sendt inn, der alle har forklart godt hvilke tanker de har rundt fellesskap og inkludering, noe som er viktig for videre rekruttering i breddefotballen, forklarer Tove Moe Dyrhaug.

Inderøy IL ønsker å kjøpe inn utstyrspakker til nye spillere med økonomiske utfordringer, og sørge for at alle skal ha like klær for å føle seg som en del av «familien».

Hommelvik Guts vil gi sine utøvere mestringsglede og tilhørighet gjennom en felles treningsleir.

Klompen FK ønsker å etablere et fond for å sikre nødvendig utstyr til utøvere i klubben der økonomi gir utfordringer.

- Inkludering på denne måten handler om omtanke, noe som er en grunnverdi for oss i Coop, sier Ann Mari Bade.

 

Annonse fra Eliteserien: