Reitan forlenger med Rosenborg

Erlend Dahl Reitan har skrevet under på en ny kontrakt, som binder ham til klubben ut 2025-sesongen.

Annonse:

Klæbyggen har vært en viktig brikke på laget de siste sesongene og hadde opprinnelig en kontrakt ut inneværende år. Den nye kontrakten gjør Reitan til RBK-spiller i ytterligere to sesonger.

- Rosenborg er klubben min og det er ikke noe annet sted jeg heller vil være enn her. Det her har vært hjemmet mitt i mange år og jeg føler meg veldig trygg og happy her. Det er stort for meg å spille for Rosenborg og det har jeg lyst til å fortsette med litt til, sier Reitan.

Se hele intervjuet med Erlend Dahl Reitan nederst i saken.

Over ti år i klubben

25-åringen kom til Rosenborg som 14-åring i 2012 og ble Norgesmester på G16-nivå året etter. Siden har han gått gradene via SalMar-akademiet, før han fikk sin offisielle A-lagsdebut i en cupkamp mot Åfjord i 2016. Samme året ble han både serie- og cupmester for RBK, før han i 2017 ble lånt ut til OBOS-ligaklubben Bodø/Glimt. Etter et nytt låneopphold i Bodø i 2019, har Reitan spilt seg ordentlig inn i RBK-laget de siste tre sesongene. I fjor i en ny rolle etter å ha blitt flyttet fra backen og inn som en av tre midtstoppere.

- Det har vært litt av reise og jeg har vært heldig med å få vært med på mye. Akademitiden var fantastisk der du går fra en gutt og får kjenne på den proffe hverdagen, til å komme opp på A-laget ta seriegull på seriegull og gruppespill på gruppespill. Så har det vært noen tøffe år etter det, men jeg føler vi har snudd litt trenden i fjor. Da synes jeg det er lett å forlenge og jeg har lyst til å være med på oppturen igjen, sier Reitan.

Spilte alt av kamper i fjor - potensielle stor økning av kamper i år

I fjor var Reitan, som eneste spiller, på banen i samtlige 33 RBK-kamper på et lag som etter planen skal spille langt flere kamper i 2023. Med Eliteserien, to cuper og et potensielt gruppespill i UEFA Europa Conference League, kan det bli opptil 56 kamper med absolutt fullklaff. 

- Jeg er klar for å spille så mange kamper som mulig i år og skal gjøre det jeg kan for å holde meg skadefri og spilleklar, om det er 30 eller 50 kamper. Det å spille kamper er det artigste vi gjør og vi skal selvfølgelig gi alt for å spille flest mulig kamper i cupen og Europa. Jeg tipper vi får 30 kamper i serien, så det skal bli en spennende sesong, sier Reitan.

Selv om Rosenborg ikke samler på tredjeplasser, var resultatet av 2022-sesongen en opptur for klubben. I 2023 handler det om å spise seg ytterligere innpå - og helst forbi - motstanderne i toppen.

- Det var klarte i 2022 var å samle klubben, vi fikk samlet byen og regionen. Jeg tror det er optimisme rundt omkring i Trøndelag og folk tror på oss. Vi er fullt klar over at det er mye utvikling som må til fortsatt. Molde og Glimt blir ikke noe svakere, så vi er nødt til å utvikle oss hver dag og jobbe steinhardt. Så er alt mulig, sier Reitan.

Se hele intervjuet med Erlend Dahl Reitan på Rosenborgs YouTube-kanal eller i videovinduet under:

Annonse fra Eliteserien: