Rini Coolen midlertidig hovedtrener

Rini Coolen tar over som midlertidig trener for Rosenborg. Med seg som assistenttrener får han Trond Henriksen.

Annonse:

Torsdag ettermiddag ble det klart at Kåre Ingebrigtsen er ferdig som hovedtrener i Rosenborg. Det samme gjelder assistenttrener Erik Hoftun.

På kveldens pressekonferanse ble det gjort kjent at Rini Coolen tar over som midlertidig hovedtrener i Rosenborg. Med seg som assistenttrener får han Trond Henriksen. 

Rini Coolen tar over jobben som hovedtrener i RBK på midlertidig basis.
Rini Coolen tar over jobben som hovedtrener i RBK på midlertidig basis.

- Det var overraskende å få spørsmålet om å ta over, men jeg måtte ikke tenke meg lenge om før jeg sa ja. Jeg er en del av denne klubben og måtte ta det ansvaret, sier Coolen til RBK.no. 

- Jeg er stolt over å få muligheten til å lede en så stor klubb som Rosenborg, fortsetter han.

- Hva kan spillerne forvente av deg?

- Det skal jeg ta med spillerne først. Jeg kommer til å starte på min presentasjon allerede i kveld. Spillerne møter jeg første gang på søndag, så får vi ta det derfra, sier han. 

- Men det er klart at det kommer til å bli en tøff jobb å ta over etter Kåre. Han har gjort en god jobb i Rosenborg, men nå har jeg fått ansvaret og sammen med Trond (Henriksen) skal vi gjøre vårt aller beste for Rosenborg, sier han. 

Coolen har vært ansatt i Rosenborg som sjef for SalMar Akademiet siden nyttår. Trond Henriksen har tidligere vært spiller, assistenttrener og hovedtrener i klubben. Henriksen har inntil nå vært hovedtrener for Rosenborg 2. 

Rini Coolen

  • Coolen har erfaring som både spiller, trener og fra akademidrift. Han avsluttet en drøye 10 år lang spillerkarriere i 1996, og gikk med en gang over i treneryrket. Lengst har han vært i FC Twente der han over en sjuårsperiode (1999 - 2007) var ansatt som andrelagstrener, assistenttrener og hovedtrener. I tillegg har han vært hovedtrener for Adelaide i Australia, akademisjef for Pec Zwolle, et kort opphold som landslagssjef for Aruba og sist som assistenttrener for Al Shabab i Dubai.

Annonse fra Eliteserien: