2E4D19F7-0288-4078-96BC-8C2E968218B2

Rogers klar for Rosenborg

Rosenborg og HamKam er enige om en overgang for Sam Rogers. Forsvarsspilleren har skrevet en kontrakt ut 2025-sesongen.

Annonse:

22-åringen blir dermed Rosenborgs tredje signering foran 2022-sesongen.

– Jeg har tenkt på dette en god stund og håpet det skulle gå i orden. Jeg måtte vente til at ting falt på plass og jeg er veldig glad for å kunne signere for Rosenborg, sier Rogers til RBK.no.

Se hele intervjuet med Sam Rogers på Rosenborgs YouTube-kanal.

Gjenforent med Rekdal og Frigård

Amerikaneren ble hentet av Kjetil Rekdal og Geir Frigård til HamKam fra Oklahoma City i fjor sommer og ble raskt en viktig spiller i deres 3-4-3-system. Nå gjenforenes han med trenerduoen som hentet ham til norsk fotball.

– Da jeg fant ut at de skulle dra til Rosenborg, hadde jeg en tanke om at jeg ville fortsette å spille for dem. Da jeg kom til Norge, hadde de troen på meg og ga meg tillit. For meg er de er en perfekt duo, som utfyller hverandre. Med Kjetil og Geir vet man at forventningene og standardene er høye og man ønsker bare å gå ut for å prestere for dem, sier Rogers.

Rogers kommer med en variert bakgrunn fra å spille basketball, amerikansk fotball, fotball og golf i hjemlandet. Til slutt falt valget på fotball, eller soccer om du vil. Den 193 centimeter høye forsvareren beskriver styrkene sine slik:

– Jeg har en god høyde, vil si jeg er ganske atletisk, har brukbar fart og beveger meg bra. Jeg kan bruke størrelsen min i boksen når jeg skal forsvare. Jeg tror det er dette jeg bringer til laget, sier Rogers.

(Saken fortsetter etter videoen: https://www.youtube.com/watch?v=9FSd88DfzMg)

Kommer med vinnermentalitet

Rogers har knapt opplevd å tape en fotballkamp på norsk jord og kommer nå til en klubb der forventningene er å vinne hver eneste gang de går på banen.

– Dette er en stor klubb med store forventninger, der alle må bevise at de er der de skal være. Målet mitt er å spille meg inn på laget og gjøre det bra. Så handler det om å være med på å få et lag som skal gjøre det bra. Så er målet selvfølgelig å vinne så mange kamper som mulig, sier Rogers.

Sam Rogers blir det fjerde amerikanske innslaget i Rosenborg-historien. Robbie Russell spilte 22 kamper for klubben mellom 2004 og 2006, norsk-amerikanske Mix Diskerud spilte 78 kamper mellom 2012 og 2014, mens norsk-amerikanske Bjørn Maars Johnsen spilte 16 kamper i 2019.

Annonse fra Eliteserien: