Røk mot Rennes

Rennes ble et par hakk for sterke også i returoppgjøret på Lerkendal, og Rosenborg måtte innse at det ikke blir gruppespill i Europa i år.

Annonse:

Birger Meling og Rennes hadde med seg 2-0 fra det første oppgjøret i Frankrike og mye skulle klaffe for Rosenborg om det skulle bli avansement til gruppespillet i Conference League. Men fotballens magi er at det alt kan skje, og et lys ble tent allerede like etter avspark. For Rosenborg gikk energisk til verket, rett i strupen på Rennes, og det tok under ett minutt før den første enorme målsjansen kom. Noah Holm ble spilt alene gjennom sentralt, men da han skulle avslutte skled han og fikk et dårlig treff.

Rosenborg fortsatte å angripe med stor iver de neste minuttene, men så viste Rennes sin effektivitet. De behøvde bare én sjanse, og den satte dem. Det var Romain Del Castillo som var sist på ballen og veien til et gruppespill såg nå veldig lang ut for Rosenborg.

Men RBK-spillerne ga ikke opp og forsøkte å rulle opp angrep i kjent stil i førsteomgang. Men Rennes var godt forberedt og gjorde en sterk defensiv jobb hvor de sørget for at det Rosenborg aldri kom i overtall på sidene.

Stefano Vecchia skapte RBKs andre mulighet på et frispark. Skuddet suste via muren, men skiftet ikke retning nok til at keeper ble satt ut. Like før pause doblet Rennes ledelsen da Nayef Aguerd dominerte i lufta på et hjørnespark og headet inn 0-2.

Straffescoring ga energi

Andre omgang ble naturligvis preget av resultatet, hvor Rosenborg måtte hente opp fire mål for å få ekstraomganger. Men mål skulle det bli. Noah Holm fikk straffe i en duell med keeper og Stefano Vecchia var sikker da han reduserte til 1-2 fra krittmerket.

Men selv om Rosenborg fikk mer energi etter målet hadde gjestene fra Rennes god kontroll og fjernet det lille håpet som måtte være der med en ny scoring ni minutter før full tid. Rosenborg måtte innse at det ikke ble gruppespill i Conference League etter totalt 1-5 mot Rennes.

TAKK! Selv om veien til avansement var lang, var støttet fra Kjernen og Lerkendal-publikummet høylydt kampen gjennom.
TAKK! Selv om veien til avansement var lang, var støttet fra Kjernen og Lerkendal-publikummet høylydt kampen gjennom.

Kampfakta:

Rosenborg - Rennes (0-2) 1-3 (1-5 sammenlagt)
Play-off, kamp 2, UEFA Conference League
26. august 2021 kl. 19.00
Lerkendal Stadion
5116 tilskuere

Mål:
0-1 Romain Del Castillo 5'
0-2 Nayed Aguerd 41'
1-2 Stefano Vecchia (straffespark 68')
1-3 Matthis Abline 81'

Rosenborg (4-3-3):

André Hansen

Erlend Dahl Reitan
Holmar Eyjolfsson (Jonathan Augstinsson 76')
Even Hovland
Adam Andersson

Anders Ågnes Konradsen
Alexander Tettey
Carlo Holse

Emil Konrandsen Ceïde
Noah Holm
Stefano Vecchia (Olaus Skarsem 69')

Annonse fra Eliteserien: