Rosenborg ansetter prestasjonsutvikler

Anders Meland er ansatt i en 20 prosent stilling som prestasjonsutvikler i Rosenborg.

Annonse:

 

- Vi er veldig glade for at Anders blir en del av Rosenborg. Vi har snart ett år vært på jakt etter en erstatter for Martin Langagergaard og mener nå vi har funnet den aller beste til jobben. Denne ansettelsen handler ikke om den nåværende tabellsituasjonen for a-laget, men er en del av en langsiktig strategi, sier sportslig leder Micke Dorsin.

I tillegg til engasjementet i Rosenborg vil Meland fortsette i sin jobb i Norges Bank Investment Management som forvalter Oljefondet. Der har han en 80 prosent stilling som Seniorrådgiver i prestasjonsutvikling.

Han slutter derimot i sin stilling som Fagkonsulent i Olympiatoppen nå som han er klar for Rosenborg.

- Jeg er nerdete opptatt av idrett og lagprestasjoner. De mekanismene som skal til for å få det til å fungere på banen, er fascinerende. Det er stort engasjement rundt Rosenborg og Trondheim er en stor arena for press. Jeg ser frem til å komme i gang i Rosenborg, sier Meland.  

Fremme prestasjonskulturen

Meland har en doktorgrad i idrettspsykologi (PhD) og har lang erfaring med å jobbe med toppidrettsutøvere. Han er fortsatt tilknyttet Norges Idrettshøgskole som forsker. Han har også befal- og krigsskoleutdanning fra Forsvaret, og har blant annet jobbet ti år på Forsvarets flymedisinske institutt. Meland har vært tilknyttet Olympiatoppen siden 2011.

- Jeg skal bidra med å fremme prestasjonskulturen i Rosenborg og få den noen knepp opp. Det kan høres litt kjedelig ut, men fokus vil være på prestasjon og ikke på resultat. En må arbeide godt over tid og ta små skritt fremover hele tiden, sier Meland.

Lavthengende frukt

Meland sier også at det kan være ting man kan ta tak i på kortere sikt.

- Er det noe lavthengende frukt, så går vi selvfølgelig etter dem. Det blir spennende å bli bedre kjent med spillere, trenere og resten av klubben, sier han.

Meland kommer første gang til Trondheim i neste uke.

For ytterligere informasjon eller ønske om intervju med Anders Meland, ta kontakt med medieansvarlig Jørgen Stenseth: 92668124 eller [email protected]

Annonse fra Eliteserien: