Rosenborg er Norgesmester!

Rosenborg G19-lag sikret cupmesterskapet etter 3-0 mot Odd.

Rosenborg tok tak i kampen fra start, men klarte ikke trenge gjennom et solid Odd-forsvar innledningsvis. Etter et kvarter driblet Mikael Tørset Johnsen seg inn i 16-meteren og ble felt før han fikk avsluttet. Noe som så ut som en soleklar straffe, ble bare vinket videre av dommeren.

Rosenborg eide midtbanen og var aggressiv og hele 1. omgangen. Men det tok en halvtime før den første store sjansen kom. Filip Brattbakk la inn fra høyresiden og foran mål styrte Franklin Nyenetue ballen over fra fem meter.

Noen minutter senere rotet Odd i eget forsvar. Nyenetue serverte Emil Ceide på blank, men avslutningen gikk over.

Rosenborg dominerte stort de første 45 minuttene, men klarte ikke å skape nok sjanser.

Odd var mer med i kampen i starten av 2. omgangen, men det tok ikke lang tid før Rosenborg satte inn trykket igjen. Flere store sjanser ble misbrukt og det så lenge ut som om kampen skulle gå til ekstraomganger.

Men med knappe 10 minutter igjen av kampen fikk Rosenborg endelig hull på byllen. Ceïde dro seg inn i banen og plasserte ballen nede i motsatt hjørne og 1-0 til Rosenborg.

Og da sprakk det skikkelig for Odd. Teo Haltvik punkterte kampen like etterpå da han alene med keeper ikke gjorde noen feil. På overtid scoret Odd selvmål etter et dribleraid av Ceïde på venstrekanten.

Dermed kunne gutta juble for cupgull 2019.

Rosenborg G19 - Odd G19 (0-0) 3-0