Rosenborg gir 150 000 kroner til Matsentralen

Rosenborg gir inntektene fra årets Nils Arne-kamp til Matsentralen Trøndelag.

Annonse:

Foran seriestarten i fjor ble det vedtatt at hver serieåpning på Lerkendal, er Nils Arne-kampen. 10 kroner fra hver solgte billett går inn i Nils Arne-fondet som igjen deler ut penger til veldedige formål. Årets mottaker er Matsentralen i Trøndelag.

I pausen i oppgjøret mot HamKam hadde daglig leder Tore Berdal gleden av å dele ut 150 000 kroner i pengegave fra Nils Arne-fondet til Matsentralen i Trøndelag.

- Vi i Rosenborg er veldig imponert over hvordan man har fått til å bygge opp Matsentralen de siste årene, og vi føler oss veldig trygg på at oppmerksomheten de nå får fra oss vil bli godt forvaltet. Samtidig håper vi på at vi kan bidra til å sette søkelys på to store utfordringer i Norge i dag, matsvinn og økende fattigdom, sier Berdal.

Les mer om Matsentralen her

Til stede for å motta pengene på vegne av Matsentralen Trøndelag var daglig leder Marte Lønvik Bjørnsund sammen med driftsleder Jort Reitsma og styreleder Solveig Finboe.

- Matsentralen er som en Robin Hood fordi vi tar fra der det er for mye og gir til de som har for lite. Vi redder fullt spiselig mat som ellers ville blitt kastet, i tett samarbeid med matbransjen, og fordeler den til veldedige organisasjoner som hjelper over 10 000 vanskeligstilte i Trøndelag, sier Bjørnsund.

Dette bidrar til 7 av FNs 17 bærekraftsmål og maten som deles ut gratis betyr mer enn bare et måltid. Det kan for eksempel bety at en familie som ellers ikke ville hatt råd til det kan spare opp til treningsko eller sende barna sine på fotballtrening.

Rosenborg er stolt over å kunne komme med et bidrag til det viktige arbeidet Matsentralen gjør.

Ønsker du å gi et bidrag for å gi mat, mennesker og miljø en ny sjanse?

Vipps til Matsentralen Trøndelag på 50 73 58.

Annonse fra Eliteserien: