Rosenborg låner Maars Johnsen

Rosenborg låner den norske landslagsspissen Bjørn Maars Johnsen.

Annonse:

Rosenborg og nederlandske AZ er enige om en låneavtale for Bjørn Maars Johnsen. Klubbene er enige om en låneavtale ut 2019.

- Jeg kjenner flere som er i klubben allerede, og de anbefalte meg å velge Rosenborg. Dette er den største klubben i Norge, og Rosenborg skal spille Champions League eller Europa League. Men jeg har heller aldri spilt i Eliteserien, så dette er spennende, sier Maars Johnsen til RBK.no. 

- Hva får Rosenborg i Bjørn Maars Johnsen?

- De får en spiss som kommer til å jobbe hardt, og som er her for å gripe sjansen når jeg får den. Jeg ønsker å å spille europacupkamper og jeg vil fortsette på landslaget. Jeg vet jeg må score en del mål, men først og fremst skal jeg jobbe knallhardt for laget, sier han. 

AZ Alkmaar kjøpte Maars Johnsen fra ADO Den Haag sommeren 2017. Landslagsspissen hadde da scoret 19 mål på 37 kamper for Den Haag, men har ikke fått samme tillit i AZ. 

Maars Johnsen har amerikansk mor og norsk far og ble født i New York i 1991. Som 16-åring flyttet han hjem til Norge og spilte for flere klubber på Østlandet.

Det var derimot målene han scoret for den portugisiske 2. divisjonsklubben Atlético CP som gjorde at karrieren tok av. Ferden gikk videre til bulgarske Litex Lovech i 2015 og deretter Hearts i Skottland året etter.

I 2017 debuterte han også for det norske landslaget. Siden har det blitt 13 kamper og 5 scoringer for Norge. 


Annonse fra Eliteserien: