Rosenborg lanserer satsing på e-sport!

Rosenborg har inngått et strategisk samarbeid med Norges største e-sportssenter Jotunheimen for å kunne starte en satsing innen e-sport. I første omgang lanseres "Rosenborg e-sportakademi" – som er et gratis tilbud til barn fra 2.–9. trinn.

Annonse:

I Rosenborg tror vi på fotballens kraft til å bringe folk sammen, og vi søker stadig samarbeid og muligheter for å skape gode møteplasser. Samarbeidet med Jotunheimen er et eksempel på det. Når Rosenborg nå går inn i e-sportens verden er det for å skape en ny arena hvor folk kan samles, og samtidig gjøre Rosenborg tilgjengelig for enda flere.  

– Vi er opptatt av å skape møter mellom folk, og tilrettelegge for at barn- og unge har gode steder å samles. Gaming er sosialt, og inkluderende for mer eller mindre alle uavhengig av alder og funksjonsevne. Dette skal være en arena for alle, sier Pernille Sørlie, publikumssjef i Rosenborg.

E-sport – topp- og breddeidrett 

E-sport er i voldsom vekst, og har på lik linje med andre idretter en topp og bredde. Ifølge Medietilsynet spiller 86 % av alle 9–18-åringer i Norge dataspill, og majoriteten ser på dette som primært en sosial aktivitet.

Kravene til en toppidrettsutøver innen e-sport er sammenlignbar med de til andre idrettsutøvere – noe deltakerne på Rosenborg e-sportakademi vil få et innblikk i. Gaming og fotball utøves på mange måter likt, da det er basert på mestring, lagspill og individuelle- og kollektive ferdigheter. Man gjør noe sammen med andre og opplever opp- og nedturer. 

– Gjennom e-sport og gaming ønsker vi å fremme gode verdier og ikke minst synliggjøre hva dette kan gjøre med mennesker i ulik alder, uansett hvilket funksjonsnivå man har, gaming er for alle, sier Lars-Tore Finnanger, «offensiv indreløper»  Jotunheimen E-sport.

rbk-esport-jotunheimen.jpg

Rosenborg e-sportakademi 

Rosenborg e-sportakademi vil ha første samling mandag 29. januar kl. 17:00–20:00 i Jotunheimen E-sport sine lokaler i Kjøpmannsgata 63. Dette vil være et ukentlig arrangement hvor deltakerne ikke bare vil få anledning til å trene e-sport, men også lære om helheten i det å være idrettsutøver. 

– Hovedfokuset er «hele mennesket». Det vil si kosthold, søvn, fysisk- og mentaltrening. Har man riktig struktur og trenere som følger opp dette, vil man utvikle seg som e-sportutøver og som menneske. Vi skal ha stort fokus på det sosiale aspektet med gaming, og ønsker å legge til rette for at barn og unge opplever det å bli sett og hørt, men også utvikler seg i den retningen de selv ønsker, sier Alex Hole, daglig leder Jotunheimen E-sport. 

Deltakelse er gratis, og gir tilgang på alt av Jotunheimen e-sportsenters topp moderne fasiliteter, samt en introduksjon til et relevant tema som f.eks. fair play, lagspill, mental trening eller kosthold. Samlingene ledes av Jotunheimen E-sportsenter, og Rosenborg vil på enkelte samlinger stille med ressurspersoner for å belyse disse temaene. 

Påmeldingen til de to første samlingen ble fulltegnet på 24 timer. Ønsker du å bli varslet når neste påmelding åpner, så kan du registrere epostadressen din her.

Planlegger rekruttering av fremtidige Rosenborg-spillere 

Rosenborg har også en ambisjon om å på sikt etablere et eget e-sportlag innen EA FC, og delta i nasjonale og internasjonale konkurranser. Rekrutteringen til laget vil skje gjennom en turnering som avholdes i løpet av året.  

– Kravene til en Rosenborg-spiller er de samme uavhengig om du spiller på en analog eller digital versjon av Lerkendal. Du må være ambisiøs på egne og klubbens veier, samtidig som du utviser verdiene vi har i klubben. Drar du på deg Rosenborg-drakten er dette noe som forplikter, sier Andreas Evensen, forretningsutvikler Rosenborg.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette senere, men ønsker man å holde seg oppdatert kan man registrere seg her.

Annonse fra Eliteserien: