Rosenborg ledet med to, men KBK snudde kampen

Rosenborg gjorde en god første halvtime og ledet med to mål i Kristiansund, men hjemmelaget slo kraftig tilbake.

Rosenborg og Kjetil Rekdal stilte igjen en ung og spennende startellever da Kristiansund var motstander i oppkjøringens andre treningskamp. Forsvarstreeren besto av Håkon Røsten (17), Renzo Giampaoli (22) og Mikkel Konrandsen Ceide (20) - et snitt på 19,7 år.

Og Rosenborg viste fort at laget hadde tatt steg fra kampen mot Djurgården. Det var tidvis et godt og aggressivt forsvarspress og gode avstander hos RBK som gjorde at Kristiansund mistet ballen i farlige situasjoner. Da kom Rosenborg på svært raske kontringer langs sidene og satte hjemmelaget på prøve.

Etter 20 minutter kom Rosenborg sin fortjente scoring. RBK-spillerne jaget andreballen etter et hjørnespark og vant den igjen utenfor 16-meteren. Ballen ble slått inn til midtstopper Renzo Giampaoli som headet via keeper og i mål - naturligvis til stor jubel fra argentineren som kom til klubben for noen få uker siden!

Renzo Giampaoli jublet for scoring for Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Renzo Giampaoli jublet for scoring for Rosenborg.

Rosenborg kjørte på for å øke ledelsen, og fikk betalt sju minutter senere. Utenfor høyre side av 16-meteren prikket Carlo Holse et innlegg på første stolpe hvor Ole Sæter var på plass og headet ballen kontrollert forbi keeper!

To kjappe fra Kristiansund

Det såg ut til at Rosenborg var på vei mot en kontrollert seier da kampen rundet en halvtime, men Kristiansund skulle slå hardt tilbake. Med to scoringer på to minutter, singert Gjertsen og Mawa sto det plutselig 2–2, som også ble pauseresultatet.

Begge lag gjorde en rekke bytter i pausen og energi og rytme gikk litt ut av kampen. Gledelig var det å se Vebjørn Hoff tilbake på banen for Rosenborg.

Det ble en sjansefattig andreomgang i snøføyka på Kristiansund stadion, men en av de få sjansene som kom skulle bli avgjørende for kamputfallet. En drøy time var spilt da Bendik Bye steg til værs på headet ballen i mål. Rosenborg klarte ikke å slå tilbake og treningskampen endte med KBK-seier 3–2.

Kristiansund - Rosenborg (2–2) 3–2